Gondoltad volna, hogy a műanyag palackok mérgezők?

A szülőknek nem ismeretlen, hogy komplikált döntéseket hozzanak arról, mit egyenek a családban, de manapság egy más akadályt kell kikerülni: káros anyagok kerülhetnek be az élelmiszerekbe.

asvanyviz_bolt.jpg

 

Új kutatások kapcsolatot találtak az egyedülálló kémiai anyagok és az endokrin rendszert károsító hatások között mint terméketlenség, vetélés, korai pubertás, rák, elhízás és gyermekkori cukorbetegség.

A műanyag előkékről, üvegekről, eszközökről és minden ezekhez hasonlóról beszélünk. És amint elkezdjük figyelmesebben megnézni, hogy mi kerül gyermekünk szájába, óvakodnunk kell a cumiktól, rágókákától és a játékoktól is és ez az elfoglalt szülőket nyomasztja és néha megbénítja. De nem kell aggódni, csak vegyen egy mély lélegzetet és beszéljük a mérgező műanyagok elkerülésének alapjairól.


A vegyi anyagok névsora

Három gyakori endokrin rendszert károsító anyag található sokkolóan nagy mennyiségben a napi háztartási termékekben. Megtanulni azonosítani és megtalálni az előfordulási helyüket segít abban, hogy csökkentsük a szükségtelen kitettséget.

 

· Bisfenol A (BPA)
· Ftalátok
· Polivinil-klorid (PVC)

 

A bisfenol A volt az első ösztrogént helyettesítő anyag az 1930-as években. Napjainkban ez az egyik legnagyobb mennyiségben gyártott vegyület, 3 milliárd grammot állítanak elő belőle évente. A BPA könnyen bekerül az élelmiszerekbe, mert nem stabil polimer vegyület, ami azt jelenti, hogy a benne lévő kémiai kötés könnyen elhasad ha hőhatás éri vagy savas környezetbe kerül. Ha a kötés egyszer elhasad, a BPA a műanyagból vagy az alumínium dobozok bevonatából kioldódik.


Sok amerikai egyetért abban, hogy a BPA elkerülése eléggé fontos. Nem sokára megkövetelik a BPA-mentes műanyagok használatát ha a jelenlegi kutatások új bizonyítékokkal szolgálnak majd az egészségkárosító és gyermekekre veszélyes hatásáról.

 

stop-bpa (2).jpg

 

Valójában, az Environmental Working Group most hozta nyilvánosságra egy kétéves tanulmány eredményét, miszerint a BPA és még 231 más vegyi anyag jelen van 90%-ban a vizsgált újszülött babák köldökzsinórjában. Bizonyára olvasott már más cikkeket is a bisfenol A-ról, ami az ételekbe és az italokba is bekerülhet. Fogyasztói felmérések megvizsgálták 19 különböző konzerv étel BPA tartalmát és azt találták, hogy még az organikus vagy BPA-mentes jelölésűek is tartalmaztak mérhető mennyiségben BPA-t. A tanulmány megerősítette, amit eddig is gyanítottunk: hogy azok a gyerekek és terhes nők, akik naponta konzerv ételeket fogyasztanak, ki lehetnek téve annyi mennyiségű BPA-nak, ami állati kísérletekben már káros hatásokat okozott. Rövidesen ezután a tanulmány után jelent meg Nickolas Kristof figyelmeztető nyilatkozata a The New York Timesban.


A tanulmányok folytatódtak a BPA és a hormonrendszert károsító anyagok kapcsolatának felderítésében, így kiderült, hogy többek között nő kockázat a prosztata és mellrákra, ivari rendellenességekre fiúknál, lányoknál korai pubertásra, cukorbetegségre, elhízásra és szexuális zavarok gyakorisága is fokozódik.


viztisztito_a_tiszta_vizert.png

AZT HISZED TUDOD, MIT ISZOL?

Ismerd meg a 10 legsokkolóbb tényt a csapvizről. 10 tényt, amiről senki nem beszélt még neked (nem véletlenül). 10 tényt, amivel minden egészségtudatos családnak tisztában kell lennie.

Érdekel a 10 tény!

maunawai_premium_hater.png

MAUNAWAI®

PI-víztisztító készülékek

Egészéges PI-víz, 8 Ft/liter áron cipelés nélkül!

 

fb_kini_konyha_hu.jpg

 

fb_kini_reggel_hu.jpg

 


fb_kini_ital_hu.jpg

 

Tiszta víz főzéshez is

 


  

szennyezett-az-ivoviz-magyarorszag.jpg

Több mint 300 településen mintegy 800 ezer ember még mindig arzénes vizet iszik!

 

ikon_checklist.pngMire figyelj? 

Csekklista víztisztító- vásárláshoz

ikon_poharviz.pngAz élet víze

Tudj meg többet a PI
vízről!

  

Maunawai szurovizsgalati eredmenyek_2017_forma-1.jpg

 

Maunawai szűrővizsgálati eredmények

 

Rólunk mondták: 

 

Köszi, megszerettem a pi-vizet! Viccet félretéve örülök, hogy rászántam magam a víztisztítóra, jó érzés, hogy tettem valamit az egészségünkért. A kávé egyébként sokkal finomabb pí-vízből:))

Horváth Tamás - Monor

Köszönjük a MAUNAWAI termékcsalád Quelle PiPrime K2 víztisztító berendezését. Tökéletes vizet készít. Nagyon jó ízű. Sokkal szívesebben iszunk vizet. Pedig nekünk nem csapvízből kell, hanem kút vízből. Az üveg tartállyal tökéletes és nagyon szép.

Brassai Tamás - Pákozd

A vízlágyító teszi a dolgát, teljesen jól működik, Személyes tapasztalatom, hogy azóta nekem nem viszket a bőröm fürdés után. A vízkő szinte eltűnt a csaptelepekről is. A Maunawai KINI víztisztító kancsó abszolút tökéletes. Nem tudom, hogy ez mitől van, de amióta megvan csak ezt a vizet iszom. Amikor még palackos vizet ittam/ittunk, rendszeresen kívántam és ittam a különböző szörpöket, azóta semmit és a szénsavas vizet sem kívánom. Szóval összességében abszolút elégedett vagyok mindegyikkel!

Mészáros Norbert - Tolna

Mindkét gyerekemmel leteszteltem reggel a vizet és mindketten a tisztítottat felismerték! Kicsit kísérleteztem velük! Ma már nem kértek szörpöt se üdítőt csak töltögetik a kancsót!

Kovács Anikó - Budapest

Decemberben vásároltam egy pí-víztisztító készüléket,és ígértem, hogy januárban visszajelzek. Teljesen jól működik a készülék, a tisztított víz pedig kifejezetten finom, úgyhogy jó döntés volt, hogy megvettem

Budai Eszter - Budapest XVI.ker.

 

 

Maunawai KINI_1_ hossztávú teszt.png

 

Maunawai KINI szűrőkancsó hosszútávú teszt

Köszi, megszerettem a pi-vizet! Viccet félretéve örülök, hogy rászántam magam a víztisztítóra, jó érzés, hogy tettem valamit az egészségünkért. A kávé egyébként sokkal finomabb pí-vízből:))

Horváth Tamás - Monor

Már a második kancsó vízet fogyasztom !!!!! a szűrt vízet simán nyelem olyan selymes és itatja magát ! a frissen kiengedett....

Huszár Lászlóné

További vélemények a Maunawai víztisztítóról

Adószám: 23561441-2-43
Bankszámla: Raiffeisen Bank
12011739-01373191-00100002

SWIFT: UBRTHUHB
IBAN: HU62 1201 1739 0137 3191 0010 0002

jancsik.peter@piviztisztito.hu

Tel.: 06 20 447 1677

 maunawai_logo_hu.pngA GeoMag Water Kft. a Maunawai PI víztisztító készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója

 

Impresszum Adatvédelmi Tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek 

 Fizetési és Szállítási Feltételek I Elállási Jog I Vásárlók Jogai - Tájékoztató

Honlapkészítés