Központi vízlágyítás és/vagy víztisztítás? - Mi a különbség?

Fontos tudni: A vízlágyító berendezés NEM tisztítja meg a vizet, csupán csak lággyá teszi!

 

Miért és mitől érdemes a fürdő vizet is tisztítani?

 

A lágyított víz is tartalmazza az eredeti csapvízben lévő szennyezőanyagokat, ezek közül a legfonósabbak a klór, és klórszármazékok, illetve az esetleges nehézfém vegyületek. Ezen kifejezetten mérgező vegyületek egy része nagyszerűen felszívódik vagy rátapad a bőrfelszínre, miközben kifejti sejtkárosító roncsoló hatásukat.


klór_viz.jpg

 

A klór erősen rátapad a bőrre, viszketést, pikkelyesedést idézve elő. A meglévő bőrproblémákat, főleg az ekcémás területeken erősen fokozza. A klór egy lépésnyire áll attól, hogy fehérítő legyen, így kiszívja a haj nedvességtartalmát, és világosítja a színét, pl. egy kis adagnyi klór is kiveheti hajunk színét.


A klór legjobban a kisbabák vékony, érzékeny bőrét károsítja, mindennapos bőrrel való érintkezés során gyengíti az immunrendszert is – így a klórmentesítés mindenképpen javasolt.

 


 

Csapvízben előforduló anyagok részletesebben: klór, trihalometánok, vas- oxid-hidrát, algák, homok, agyag, baktériumok, vörös vérsejtek, lisztpor, virágpor, festékanyagokat, spórákat, azbeszt por, füstmaradványok, fehérjék, vírusok, endotoxinok, egyes kolloidok és emulziók, rovarirtó - növényvédő szerek, gyógyszer maradványok, klór-organikus molekulákat (trihalometánokat), nitrát, cianid, ammónium ionokat fémionokat (arzén, higany, króm, ólom, urán, mangán… stb), radioaktív izotópok, gyógyszer és hormonmaradványok.

 


 

trihalogenmetan.gif„600-700 különböző anyag keletkezhet, ha a klór a haj, a korpa vagy a vizelet szerves anyagaival reakcióba lép. Közülük sok képes megváltoztatni az örökítő anyagot, és így elméletileg akár rákot is okozhat.” – mondja Manolis Kogevinas, a Barcelonai Orvosi Kutatóintézet munkatársa.”

 

„Kogevinas egy nemzetközi kutatócsapattal együttműködve végezte vizsgálatait, melyek során 49 egészséges önkéntes 40 percig tartózkodott klórozott vizű medencékben. Az orvosok előtte és utána is megmérték az önkéntesek vérében lévő olyan biomarkerek koncentrációját, amelyek a rákot okozó anyagok bizonyítékai.”


„A fürdőzés után a trihalogén-metánok koncentrációja átlagosan hétszer magasabb volt, mint előtte. Bizonyos vérsejtekben nőtt a mikroszemcsék száma, mely az örökítőanyag károsodási folyamatának jele, amit közvetlenül a vizsgálat előtt váltott ki feltehetően valamelyik klórvegyület.”

 

A Klór-szármzékokok egészségügyi kockázata részletesebben >>>

 A vezetékes víz klór és szennyezőanyag mentesítésére többféle megoldás lehetséges:

 

  • Központi vízszűrő berendezések (szűrőbetétes) >>>
  • Központi automata vízszűrő berendezések >>>
  • Egyedileg elhelyezett csapszűrők és zuhanyszűrők, illetve zuhanyfejszűrők

 

 


viztisztito_a_tiszta_vizert.png

AZT HISZED TUDOD, MIT ISZOL?

Ismerd meg a 10 legsokkolóbb tényt a csapvizről. 10 tényt, amiről senki nem beszélt még neked (nem véletlenül). 10 tényt, amivel minden egészségtudatos családnak tisztában kell lennie.

Érdekel a 10 tény!

maunawai_premium_hater.png

MAUNAWAI®

PI-víztisztító készülékek

Egészéges PI-víz, 8 Ft/liter áron cipelés nélkül!

 

fb_kini_konyha_hu.jpg

 

fb_kini_reggel_hu.jpg

 


fb_kini_ital_hu.jpg

 

Tiszta víz főzéshez is

 


  

szennyezett-az-ivoviz-magyarorszag.jpg

Több mint 300 településen mintegy 800 ezer ember még mindig arzénes vizet iszik!

 

ikon_checklist.pngMire figyelj? 

Csekklista víztisztító- vásárláshoz

ikon_poharviz.pngAz élet víze

Tudj meg többet a PI
vízről!

  

Maunawai szurovizsgalati eredmenyek_2017_forma-1.jpg

 

Maunawai szűrővizsgálati eredmények

 

Rólunk mondták: 

 

Szeretnénk megkoszolni a lehetőséget, amit kitartó és helyes informálásával segített hozza ahhoz, hogy megvásároljuk a MAUNAWAI Pi-víztisztító készüléket. Elmondhatom több mint két hét után, hogy a család minden egyes tagjának a szokása gyökeresen megváltozott. Szinte hihetetlen hogy az óta mindenki rászokott a víz fogyasztására, es megközelítőleg háromszor annyi folyadékot viszünk be a szervezetünkbe, mint azelőtt. Furcsa hogy a gyerekek nem követelik az üdítőket....

Robert Varga - Szerbia

Köszönöm a gyorsaságot és a precizitást. Tegnap már meg is kaptam a csomagot hiánytalanul....

Nánási Imre - Dorog

Kedves Péter, Minden rendben volt az összeszereléssel, és nagyon-nagyon elégedettek vagyunk. Oly annyira,hogy szükségünk is volna még egy ugyanilyen készülékre a szüleim részére.

Szabó Erika - Szentendre

Nálunk az egész család csak ezt issza. Nem kell cipelni a vizet a boltból, mindig kéznél van a finom és egészséges víz. Csak ajánlani tudom a Maunawai-t.

Remete Ágnes - Budapest

Kedves Péter, Nagyon köszönöm! Igazán profi és minőségi összeállítás. Imádom az ilyen precíz maximalista embereket.... Ezért úgy döntöttem, hogy bár egyszerűbb és kevésbé költséges lenne a másik típussal most kiépíteni a vízlágyítást, mégis inkább várunk vele, és utólag kerül a rendszer kialakításra.

Margit - Piliscsaba

 

 

Maunawai KINI_1_ hossztávú teszt.png

 

Maunawai KINI szűrőkancsó hosszútávú teszt

Szeretnénk megkoszolni a lehetőséget, amit kitartó és helyes informálásával segített hozza ahhoz, hogy megvásároljuk a MAUNAWAI Pi-víztisztító készüléket. Elmondhatom több mint két hét után, hogy a család minden egyes tagjának a szokása gyökeresen megváltozott. Szinte hihetetlen hogy az óta mindenki rászokott a víz fogyasztására, es megközelítőleg háromszor annyi folyadékot viszünk be a szervezetünkbe, mint azelőtt. Furcsa hogy a gyerekek nem követelik az üdítőket....

Robert Varga - Szerbia

Az edzőm ajánlotta a pi-vizet. 25 kilót már fogytam, de maradt még rajtam pár kiló felesleg, ami sehogy se akart lemenni. A pi-víz rendbe tette az anyagcserémet, és csak 3 kiló választ el...

Kiss Tamás - Budapest

További vélemények a Maunawai víztisztítóról

Adószám: 23561441-2-42
Bankszámla: Raiffeisen Bank
12011739-01373191-00100002

SWIFT: UBRTHUHB
IBAN: HU62 1201 1739 0137 3191 0010 0002

info@piviztisztito.hu

Tel.: +36 30 379 0087

 maunawai_logo_hu.pngA GeoMag Water Kft. a Maunawai PI víztisztító készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója.

2462 Martonvásár, Szent László út 5.

 

Impresszum Adatvédelmi Tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek 

 Fizetési és Szállítási Feltételek I Elállási Jog I Vásárlók Jogai - Tájékoztató

Honlapkészítés