Központi vízlágyítás és/vagy víztisztítás? - Mi a különbség?

Fontos tudni: A vízlágyító berendezés NEM tisztítja meg a vizet, csupán csak lággyá teszi!

 

Miért és mitől érdemes a fürdő vizet is tisztítani?

 

A lágyított víz is tartalmazza az eredeti csapvízben lévő szennyezőanyagokat, ezek közül a legfonósabbak a klór, és klórszármazékok, illetve az esetleges nehézfém vegyületek. Ezen kifejezetten mérgező vegyületek egy része nagyszerűen felszívódik vagy rátapad a bőrfelszínre, miközben kifejti sejtkárosító roncsoló hatásukat.


klór_viz.jpg

 

A klór erősen rátapad a bőrre, viszketést, pikkelyesedést idézve elő. A meglévő bőrproblémákat, főleg az ekcémás területeken erősen fokozza. A klór egy lépésnyire áll attól, hogy fehérítő legyen, így kiszívja a haj nedvességtartalmát, és világosítja a színét, pl. egy kis adagnyi klór is kiveheti hajunk színét.


A klór legjobban a kisbabák vékony, érzékeny bőrét károsítja, mindennapos bőrrel való érintkezés során gyengíti az immunrendszert is – így a klórmentesítés mindenképpen javasolt.

 


 

Csapvízben előforduló anyagok részletesebben: klór, trihalometánok, vas- oxid-hidrát, algák, homok, agyag, baktériumok, vörös vérsejtek, lisztpor, virágpor, festékanyagokat, spórákat, azbeszt por, füstmaradványok, fehérjék, vírusok, endotoxinok, egyes kolloidok és emulziók, rovarirtó - növényvédő szerek, gyógyszer maradványok, klór-organikus molekulákat (trihalometánokat), nitrát, cianid, ammónium ionokat fémionokat (arzén, higany, króm, ólom, urán, mangán… stb), radioaktív izotópok, gyógyszer és hormonmaradványok.

 


 

trihalogenmetan.gif„600-700 különböző anyag keletkezhet, ha a klór a haj, a korpa vagy a vizelet szerves anyagaival reakcióba lép. Közülük sok képes megváltoztatni az örökítő anyagot, és így elméletileg akár rákot is okozhat.” – mondja Manolis Kogevinas, a Barcelonai Orvosi Kutatóintézet munkatársa.”

 

„Kogevinas egy nemzetközi kutatócsapattal együttműködve végezte vizsgálatait, melyek során 49 egészséges önkéntes 40 percig tartózkodott klórozott vizű medencékben. Az orvosok előtte és utána is megmérték az önkéntesek vérében lévő olyan biomarkerek koncentrációját, amelyek a rákot okozó anyagok bizonyítékai.”


„A fürdőzés után a trihalogén-metánok koncentrációja átlagosan hétszer magasabb volt, mint előtte. Bizonyos vérsejtekben nőtt a mikroszemcsék száma, mely az örökítőanyag károsodási folyamatának jele, amit közvetlenül a vizsgálat előtt váltott ki feltehetően valamelyik klórvegyület.”

 

A Klór-szármzékokok egészségügyi kockázata részletesebben >>>

 A vezetékes víz klór és szennyezőanyag mentesítésére többféle megoldás lehetséges:

 

  • Központi vízszűrő berendezések (szűrőbetétes) >>>
  • Központi automata vízszűrő berendezések >>>
  • Egyedileg elhelyezett csapszűrők és zuhanyszűrők, illetve zuhanyfejszűrők

 

 


viztisztito_a_tiszta_vizert.png

AZT HISZED TUDOD, MIT ISZOL?

Ismerd meg a 10 legsokkolóbb tényt a csapvizről. 10 tényt, amiről senki nem beszélt még neked (nem véletlenül). 10 tényt, amivel minden egészségtudatos családnak tisztában kell lennie.

Érdekel a 10 tény!

maunawai_premium_hater.png

MAUNAWAI®

PI-víztisztító készülékek

Egészéges PI-víz, 8 Ft/liter áron cipelés nélkül!

 

fb_kini_konyha_hu.jpg

 

fb_kini_reggel_hu.jpg

 


fb_kini_ital_hu.jpg

 

Tiszta víz főzéshez is

 


  

szennyezett-az-ivoviz-magyarorszag.jpg

Több mint 300 településen mintegy 800 ezer ember még mindig arzénes vizet iszik!

 

ikon_checklist.pngMire figyelj? 

Csekklista víztisztító- vásárláshoz

ikon_poharviz.pngAz élet víze

Tudj meg többet a PI
vízről!

  

Maunawai szurovizsgalati eredmenyek_2017_forma-1.jpg

 

Maunawai szűrővizsgálati eredmények

 

Rólunk mondták: 

 

Kedves Jancsik Péter! Ismételten megkeresem Önt, mivel lassan letelik az 1 év amióta megvásároltam a PIPrime K8 tipusú víztisztító készüléket. A készülék remek ,nem iszunk más vizet ( még a kutyánk is ezt issza ), nagyon érezzük a különbséget ha máshol kell vizet fogyasztanunk. Valahogy a testünk-lelkünk is más, bár jógázunk is de ez még jobb így. Levelemhez csatolom azt a szűrőcsere csomagot amit most meg szeretnék rendelni.

Takácsné Telek Erika - Hatvan

Tisztelt Jancsik Péter! Szükségem lenne még egy készülékre. 2 éve Floridában használok egyet. Nagyobbik fiam rendelte és küldte ki nekem. A nyarat otthon fogjuk tölteni és ott is szeretném Maunawai vizet fogyasztani.

Hegyi Katalin. SUNRISE, F.L. USA.

Köszönöm a gyorsaságot és a precizitást. Tegnap már meg is kaptam a csomagot hiánytalanul....

Nánási Imre - Dorog

A víztisztító berendezést rendben megkaptuk.A víz csodálatosan finom. A további munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok.

Piatsek Györgyné - Budapest 19.ker.

Kedves Péter! Ma megérkezett a víztisztító készülék. A csomagban minden megvolt épségben és hiánytalanul. Nagyon köszönöm az ajándékokat!!! A készülék összeszerelve és most az első adag víz folyik át rajta.

Csintalan Zsuzsanna - Hatvan

 

 

Maunawai KINI_1_ hossztávú teszt.png

 

Maunawai KINI szűrőkancsó hosszútávú teszt

Örülök, hogy a Maunawai mellett döntöttem. Péter mindig rendelkezésre áll, ha kérdésem van. Az alkatrész utánpótlás zökkenőmentes, a készülékkel eddig még nem volt probléma.

Németh Ágnes - Győr

Decemberben vásároltam egy pí-víztisztító készüléket,és ígértem, hogy januárban visszajelzek. Teljesen jól működik a készülék, a tisztított víz pedig kifejezetten finom, úgyhogy jó döntés volt, hogy megvettem

Budai Eszter - Budapest XVI.ker.

További vélemények a Maunawai víztisztítóról

Adószám: 23561441-2-07
Bankszámla: Raiffeisen Bank
12011739-01373191-00100002

SWIFT: UBRTHUHB
IBAN: HU62 1201 1739 0137 3191 0010 0002

info@piviztisztito.hu

Tel.: 06 20 447 1677

 maunawai_logo_hu.pngA GeoMag Water Kft. a Maunawai PI víztisztító készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója.

2462 Martonvásár, Szent László út 5.

 

Impresszum Adatvédelmi Tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek 

 Fizetési és Szállítási Feltételek I Elállási Jog I Vásárlók Jogai - Tájékoztató

Honlapkészítés