Lúgos víz....mit érdemes tudni a lúgos vízről!

Ha csinálunk valamit csináljuk igazán. Ha belekezdünk egy lúgosító diétába, ne csak a lúgos víz fogyasztásával tegyük, hanem figyeljünk oda étkezésünkre is. De, ha már oda figyelünk étkezésünkre, tudjuk mi mennyire hatásos, és, hogy mit mivel érdemes. Legyünk alaposak, minél jobban beleássuk magunkat az adott témába, minél jobban átlátjuk a helyzetet annál hatékonyabbak tudunk lenni. Egyáltalán nem bonyolult dologról van szó, és rengeteg forrás nyújt segítséget. Egy kicsi odafigyeléssel nagyon sokat segíthetünk szervezetünknek.

 

Ha nincs erőnk, időnk, türelmünk, szóval még nem vagyunk kész egy ilyen jellegű életmódváltásra, már azzal is sokat segíthetünk, ha rendszeressé tesszük a lúgos víz fogyasztását.

 

Lúgosító ételek csoportosítása


Hatásuk alapján három kategóriáról beszélhetünk, vannak az enyhén, a jól, és a kiválóan lúgosító élelmiszerek. Mindegyik hatását fokozhatjuk a lúgos víz fogyasztásával. Nézzük ezeket részletesebben.lúgos-víz

 

Enyhén lúgosító élelmiszerek: a hüvelyesek enyhén lúgosítanak, fogyasztásuknál arra kell figyelni, hogy tartósítószer mentesek legyenek. Nagyon sok zöldségnek enyhén lúgosító hatása van. Felsorolásszerűen: tofu, lencse, spárga, kelbimbó, póréhagyma, karalábé, répák, cukkini, articsóka, rebarbara. A tejtermékek a tejfölt leszámítva lúgosító hatásúak, leginkább enyhén, az összes közül a kecsketej az, aminek a legjobb lúgosító hatása. Tej vagy akármilyen más jellegű lúgosító folyadékkal nem helyettesíthető a lúgos víz. A diéta alatt a cukrot teljesen mellékelnünk kell az étkezéseink során, helyettesíteni az enyhe lúgosító hatású steviát vagy cikóriát használhatjuk. Gabonáknál enyhén lúgosító hatással bír a tönkölybúza és hajdina. A gyümölcsöket bátran fogyaszthatjuk. Az extra szűz olíva olaj a legjobb az olajok közül. Az avokádó, a lenmagolaj és még sok más igen nehezen beszerezhető olaj bír enyhén lúgosító hatással. A lúgos víz mellett a desztillált víz az, aminek lúgosító hatása van. De, ha tehetjük, inkább maradjunk a lúgos víznél. Minden terméknél arra nagyon figyelni kell, hogy előállítása ne legyen 90 napnál korábbi.
Jól lúgosító élelmiszerek: az ételek ízesítéséhez használhatjuk a következő fűszereket: gyömbér, borsok közül a cayenne-it, pirospaprikát, hagymákat. Zöldségek közül jól lúgosít a paradicsom, zöldbab, paprika, zeller, káposzta, fejes saláta, spenót, brokkoli, sóska, hagyma, cékla. Hüvelyesek közül a babok lúgosítanak jól, illetve jó lúgosító hatással rendelkezik a szója granulátum is.


Kiváló lúgosító élelmiszerek: ezek jelentik a lúgosítás krémjét. A legkönnyebben beszerezhető ezek közül az uborka, a petrezselyem és a kelkáposzta. Nagyon hatásosak még a fűfélék és a szójacsíra. A tengeri zöldségek nálunk kevés helyen kaphatóak és ott is nagyon drágák, de az algákat leszámítva nagyon jól lúgosítanak. Ha olyan helyre utazunk, ahol könnyen beszerezhetőek próbáljuk ki.

lúgos-víz


A lúgosító diéta során, mint akármelyik másik diétánál nagy önuralmat kell gyakorolni. De megéri kitartani és ráadásul az átállás csak a kezdeti stádiumban lesz nehéz, mivel utána hozzászokunk a helyzethez és lassan természetesnek veszsük a felállást. Figyeljünk az elegendő folyadék bevitelére, ami lehetőleglúgos víz legyen. A lúgosító étrendnek vannak olyan részei, elemei, amelyek nem éppen pénztárca kímélőek. De ettől nem szabad megijedni. Rengeteg ételnek van lúgosító hatása, így könnyen összeállíthatunk magunknak olyan menüket, amelyek könnyen beszerezhető és olcsóbb ételekből készülnek, lúgosító hatásuk mégis adott. A lúgos víz rendszeres fogyasztása szintén nem éppen pénztárca barát. Ezt megúszhatjuk a házilag készített lúgos víz fogyasztásával, vagy a lúgos víz fogyasztását kombináljuk desztillált vagy sima ásványvíz fogyasztásával. A hatás így kisebb, de még mindig jobb, mintha egyáltalán nem innánk lúgos vizet.

 

Lúgos víz házilag


Ha azt mondjuk lúgos víz, sokan már fogják is a fejüket, hogy már megint mi ez a bio baromság. Mekkorát tévednek. Ha valakit nem érdekelnek ezek a dolgok ne foglalkozzanak velük, de addig semmiképpen se ítéljék el ezeket, amíg nem tudják mi, hogyan működik, milyen hatással. A lúgos vízfogyasztása és a lúgosítás fontos, ennek jelentőségével még sokan nincsenek tisztában. Fontosságának, jótékony hatásának a megfogalmazása azért nehézkes, mert vannak konkrét területek, ahol tapasztalható jótékony hatása, de inkább általában van pozitív hatással szervezetünkre. Pozitív hatásai annyira összetettek, hogy, ha el kezdenénk sorolni egy laikusnak biztosan nem hinne nekünk. Pedig igaz. A lúgos víz, illetve a lúgosító élelmiszerek fogyasztása segít szervezetünk pH értékének helyreállításában és megtartásában. Nagyon sok ételnek savasító hatása van, ennek csak pár legszembetűnőbb hatását emelném ki; sok esetben a legzavaróbb a hízás, a szervezet a zsírszövetek termelésével védekezik a savak ellen, mivel, azokat a zsírszövetekben le tudja kötni. A másik legszembetűnőbb problémákat a bőrproblémák jelentik. De még számos tünetről beszélhetnénk, mint idegrendszeri, keringési rendszeri problémák. Egy szó, mint száz, a lúgosítással akár komolyabban foglalkozunk, akár csak a lúgos víz fogyasztását iktatjuk be életünkbe mindenképpen segítünk szervezetünkön.

 

Lúgos víz


Nem mondhatnám, hogy a lúgos víz drága mulatság, de éppen nem is olcsó. Egy 5l-es kiszerelés átlagosan 800 Ft-ba kerül, a kiesebb 1,5-2l-es üvegek körülbelül 300-400Ft-ba kerülnek. Jóval drágább, mint a sima ásványvíz, de ha mondjuk az üdítőkhöz viszonyítjuk a lúgos vizet, már nem is olyan nagy az eltérés. Ha nem akarunk egy héten többször 5l-es flakonokkal szaladgálni, vagy úgy véljük, hogy ez az összeg számunkra több, mint amit ilyen jellegű dolgokra költhetünk, van más megoldás is.

 

A lúgos vizet házilag is elő lehet állítani, mindjárt két alternatívánk is van. Az egyik olcsóbb, a másik drágább. Nézzük először a költségesebb házi lúgos víz

alternatíváját.

 

Ezt lúgos csepp megvásárlásával és használatával állíthatjuk elő. Egy liter vízhez, 1ml lúgosító folyadékot kell keverni, ez körülbelül 20 cseppet jelent. Egy üvegcsében 50ml van, ez körülbelül 50l lúgos víz előállítását teszi lehetővé, egy üvegcse ára pedig 3500Ft körül mozog. Ha a legolcsóbb lúgos vizet vásároljuk meg az üzletekben még akkor is bőven gazdaságosabb a csepp kiváltása. Az ilyen cseppnek nincsen íz hatása.

Sokkal olcsóbban is állíthatunk elő házilag lúgos vizet, ehhez nem kell más, mint nyilván víz és szódabikarbóna. 1l vízhez egy kisebb kávéskanálnyi szódabikarbónát kell elkeverni. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb módja a lúgos víz előállításának. Vannak gépek, amikkel lehet lúgosítani a vizet, de ezek ára általában nagyon sok, nem hiszem, hogy megéri rá befektetni, ha vannak sokkal olcsóbb és ugyanúgy hatásos más alternatívák is a lúgos víz előállítására.

 

Mire figyeljünk lúgosításnál?


lúgos vízA lúgosítás nem szigorú diéta, nem kíván meg mértéktelen koplalást, csupán tudatos fogyasztásra sarkall. Ha lúgos vizet fogyasztunk és mellette káros szenvedélyeinknek hódolunk, nem lesznek kibírhatatlan mellékhatásaink, de a kúra hatékonyságát veszíti. Ha belekezdünk egy ilyen lúgosító, tisztító és fogyasztó kúrába először is el kell határozni magunkat, félre kell tenni az üdítőket, a nasikat, a kávét, az alkoholt és a cigarettát is ajánlott, ahhoz, hogy igazán hatékony legyen a folyamat. A lúgos vízbármilyen mennyiségben fogyaszthatható, az élelmiszerek közül nyilván a lúgosítókat kell előtérbe tenni, illetve a semleges hatásúakat. Viszont nem szabad 90 napnál régebben gyártott tartósított élelmiszereket fogyasztani.

 

Fogyás lúgos vízzel


A szép alak, egészséges test mindenkinek fontos. Kár, hogy a sorrend nem fordítva van. Pedig az egészség fontosabb, mint a derekunk átmérője. A fogyókúrákkal az a baj, hogyan sokan ész nélkül csinálják őket, ezzel sokkal nagyobb kárt okozva szervezetükben. Sok fogyókúra nagyon drasztikus és sok fanatikussal nem lehet megértetni, hogy a koplalás nem vezet sehova. A jó fogyókúrához sok idő és türelem és sok odafigyelés kell. A lúgosítás és a lúgos víz fogyasztása az mellett, hogy egészséges fogyasztó hatású is, ha jól csináljuk. Az elhatározás az első lépés, rá kell hangolódni, fel kell készülni, mert akár bevalljuk, akár nem ez egyfajta megmérettetés arra irányulóan, hogy mennyire tudunk urai lenni szervezetünknek. Ha az elhatározás meg van, érdemes minél több információt begyűjteni a fogyókúrával kapcsolatban, mire kell odafigyelni, mit érdemes, mit tilos. Persze a tiltott dolgok fogyókúránként változnak. A legjobb egy olyan diéta kiválasztása, ami tudatos étrendet kíván meg, de nem igényel koplalást. A lúgos víz akármelyik diétánál fogyasztható, de leginkább a lúgosítóval hatásos.

 

A lúgosító diéta és a lúgos víz fogyasztó hatása közvetett is, ez pontosabban azt jelenti, hogy a sav-bázis egyensúly helyreállításával könnyebben elérhető és még könnyebben megtartható a kívánt testsúly. A megnövekedett testzsír az elsavasodás egyik tünete, ezért nem feltétlenül elég csak a zsíros ételek étrendből való kivonása. Testzsírt azért is termel a szervezet, hogy a savakat zsírszövetekbe kösse, és ezáltal távol tartsa. Nézzük, mi az a négy szempont, amit követni kell a lúgosító diéta során.

 

 

Igyunk sok folyadékot, lehetőleg lúgos víz formájában. Megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék nélkül a fogyás lehetetlen és a már elért testsúly sem tartható. Egy nap átlagosan 2-3 liter vizet veszítünk izzadással és légzéssel, ez változhat a mozgás mennyiségével. Fontos, hogy egy nap legalább 2 liter folyadékot, lehetőleg lúgos vizet vigyünk be szervezetünkbe. Nem gondolnánk, de csak ha enyhe a kiszáradásunk, már az is lassítja anyagcserénket. A másik veszélyes következmény, hogy szervezetünk a szomjúságot éhségnek éli meg, így többet eszünk a kevesebb folyadék bevitelénél. A lúgosító étrendeknél a napi folyadékszükségletet a kilókkal arányosan határozzák meg, 15 kilóként 1 liter, azaz egy átlagos 60 kg-os testsúlyú embernek egy nap 4l lúgos víz fogyasztása lenne ajánlott. Ehhez azért edzettnek kell lenni!


Lúgosító ételek fogyasztása és a lúgos vízfogyasztása elengedhetetlen kelléke a lúgosító diétának. A lúgosító ételekről bárhonnan könnyen hozzájuthatunk egy jegyzékhez, vagy akár receptekhez is. Fontos, hogy odafigyeljünk az étkezésünkre, de nem kell megijedni, elég, ha okozatosan iktatjuk be a lúgosító ételeket és fokozatosan iktatjuk ki a savasító ételeket, a lúgos vizet viszont már a diéta elejétől fogyasszuk. Meglepődünk rajta, de a zsír elengedhetetlen a lúgosításhoz, csak éppen nem mindegy milyen. A hatékonyságát az adja, hogy leköti a savakat, energiaforrásként is első osztályú, a telítetlen zsírok a legmegfelelőbbek a fogyókúrához.
Ahhoz hogy a fogyókúránk hatása szemmel is jól látható legyen, nem elég lúgos ételeket és lúgos vizet fogyasztani, saját magunkat is aktivizálni kell. Fontos, hogy a mozgást beiktassuk a mindennapi rutinjain közé. Nem szabad rögtön a legjavába vágni, a mozgásnál is fontos a fokozatosság.
A lúgosító diétánál ajánlott fogyasztó és zsírégető vitaminok lugos-vizekszedése, de én azt javasolnám, hogy ebben a témában ha tudjuk kérjük ki egy szakember véleményét, nehogy hirtelen sok legyen a változás szervezetünknek. A lúgos víznek és általában a lúgos ételeknek nincs negatív hatása, de a kiegészítőkkel azért óvatosan bánjunk.


Lúgosító étrend, lúgos víz


A lúgosítás és a lúgos víz használatának fontosságára Dr. Robert O Young hívta fel a figyelmet, az Ő tanulmányi tették egyértelművé ennek hasznosságát. Az mindig köztudott volt, hogy a növényi eredetű tápanyagok bevitele nélkülözhetetlen szervezetünk számára, a bennük rejlő vitaminok és rostok miatt. Dr. Young hívta fel a figyelmet arra, hogy ezek mellett a növények fogyasztása által tisztul és lúgosodik szervezetünk. Ez azért fontos, mert általában az emberek táplálkozása olyan jellegű, amivel szervezetünk elsavasodik, így felborul testünk pH értéke, ennek negatív következményei vannak, amelyet több területen is érzékelhetünk, például idegrendszer, izomzat, keringési rendszer. Ahhoz, hogy az egyensúlyt helyreállítsuk lúgosító élelmiszereket és lúgos vizet kell fogyasztanunk. A lúgos víz, azért különösen hangsúlyos ebben a folyamatban, mert a rianó hétköznapokban nem mindig tudunk odafigyelni arra, hogy mit eszünk. A lúgos víz fogyasztása viszont ezt kompenzálhatja. Ahhoz, hogy pozitív hatását kifejthesse, legalább 2-3 hétig kell rendszeresen fogyasztani lúgos vizet.

Az ételek csoportosítása a sav-bázis egyensúly szempontjábóllúgos víz


Szervezetünk sav- bázis egyensúlyának problémája, közvetetten érzékelhető, a sok méreganyag első sorban a bőrünkön ütközik ki, de az egyensúly hiánya komolyabb problémákat is eredményezhet. Ha szervezetünk sav-bázis egyensúlya normális, akkor ennek pH értéke 7,4 körül mozog. Az egyensúly megteremtése érdekében mellékelnünk kell a savas ételeket és a bázis alapúak kell előtérbe helyezni, de mindenképpen ajánlott a lúgos víz rendszeres fogyasztása. Nézzük, hogyan csoportosíthatjuk az ételeket sav-bázis alapján;

 

- Savas ételek: minden olyan ételt jobb minél kevesebbszer fogyasztani, ami fehér lisztből készült, azért írom, hogy mérsékelt fogyasztás, azért írom, hogy mérsékelt, mert vannak olyan anyagok, amik mellőzése étrendünkből nehezebb, így már az is eredmény, ha csökkentjük bevitelüket. A cukros ételek, üdítők, csokoládék szintén savasító hatásúak. Az alkohol, a kávé és a fekete tea ugyancsak negatív hatású. És még ebbe a csoportba tartoznak a kemény, ömlesztett sajtok is. Hangsúlyozom, hogy ennyi féle élelmiszertől nem lehet egyszerre megválni, vagy csak nagyon nehezen, ezért már az is nagy előre lépést jelent, ha jobban oda figyelünk és mérsékeljük ezek fogyasztását, erősíthetjük a hatást, ha rendszeressé tesszük a lúgos víz fogyasztását.

 

- A bázikus élelmiszerek fogyasztását kell előtérbe helyezni, ilyen élelmiszerek; a citrusfélék, a dinnyék, szilva, füge, barackok, banán, tehát a sok gyümölcs és zöldség fogyasztása ajánlott, mint például: gomba, retek, sárgarépa, karfiol, burgonya…. A tejföl és a teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszere fogyasztása szintén lúgosító hatású. Ha szigorúan lúgosító étrendet követünk, akkor is ihatjuk a lúgos vizet, nem fog ártani.

 

- És végül vannak olyan élelmiszerek, amelyek semlegesek, ezeket ugyanúgy bátran fogyaszthatjuk. Ide tarozik nagyon sok gyümölcs; ananász, málna, eper, körte. Zöldségeknél a borsófélék és a kelbimbó tartozik ide. A tejtermékek többsége, illetve a csirke-, a pulykahús és az édes vízi halak hal hús.

lúgos vízA lúgos víz hallatán nem kell megijednünk az árat tekintve. Lúgos vizet, minden bio boltban, drogériában beszerezhetünk, és a nagyobb üzletek többségében is találunk külön lúgos víz kínálatot. Az ár szempontjából ugyanolyan széles a skála, mint amilyen a kínálaté. Sok féle lúgos víz van, a legolcsóbbakat már 300-3400 Ft-ért megvásárolhatjuk, igazából az eltérések 100-200 Ft-osak lehetnek, ezek általában 2L-es kiszerelésűek. Kaphatunk lúgos vizet nagyobb kiszerelésben is, ez általában 5-6 literes, ezek körülbelül 850Ft-ba szoktak kerülni. Tehát a nagyobb kiszerelés megvásárlása gazdaságosabb. A lúgos vízdrágább, mint a simaásványvíz, de jótékony hatása sokkal nagyobb.

 

Lúgosvíz


A víz biológiai jelentősége óriási, hiszen az emberi test több mint felét alkotja. A sejt- és testnedvek alapvető alkotóeleme a víz. Az emberiség már évszázadok óta tisztában van vele, hogy számos rendellenességet a nem elegendő mennyiségű vagy minőségű víz fogyasztása okoz. Hiányát az ember 2-3 napnál tovább nem igen élheti túl. A vélemények megoszlanak, hogy mennyi is a napi folyadékigénye szervezetünknek, de talán a legideálisabb testtömegünk alapján kiszámolni. Így egy felnőtt embernek súlyának10 kilónként 3-3,5 dl vízre van szüksége naponta.

Annak ellenére hogy a lúgos vízzel kapcsolatos kutatások már több mint 50 éve folynak világszerte, hazánkban igencsak új keletű jelenségnek számít. Ezek a kutatások már hosszú évek óta folytak, és igen pozitív élettani hatásokról számoltak be a Távol-Kelettől egészen az Egyesült Államokig. Igazi jelentőségre azonban akkor tett szert, amikor Dr. Robert Young, a sav-bázis egyensúly nagy úttörője- a PH csodacímű könyv szerzője-pártfogásába vette, és mindenkit az ionizált lúgos víz fogyasztására buzdított.

 

Hatását úgy fejti ki, hogy semlegesíti a savas bomlástermékeket, amelyek így a vérben könnyebben oldódnak fel. Így szervezetünkből is könnyebben tudnak távozni akár a vizelettel, akár az izzadsággal.

A tiszta víz pH-ja 7-es vagyis semleges,a lúgos víz pH értéke 9,3.

  

ionizált lúgos víz

 

Az ionizált lúgos víz elektrolízis során készül. Hogy miben is különbözik az ilyen eljárás során előállított víz a sima víztől? Íme:

Az így létrejövő víz oxigéntartalma akár a többszöröse is lehet a csapvízének. Ez segít a lúgosításban, megkönnyíti a salakanyagok feldolgozását, és nem túl kedvező a kórokozók számára.


Az elektrolízis során létrejövő víz molekuláiban a negatív töltés dominál, amely antidioxáns hatású, valamint segíti a szervezet lúgosítását. A sima csapvízben vagy ásványvizekben a pozitív molekulák dominálnak.
Molekulaszerkezetéből adódóan nagyobb a hidratáló képessége, mivel könnyebben felszívódik. (Fogyasztás után 1 percen belül megkezdődik a felszívódás.)
A lúgos víz napi ajánlott fogyasztási mennyisége 1, 5-2 liter. A lúgos víz nem „csodavíz”, 1-2 pohártól még nem várhatunk sokat. Hatása 2-3 hét folyamatos fogyasztás során mutatkozik meg, de igazán nagy eredmények elérése érdekében nem ritka, hogy fél évig is fogyasztani ajánlatos. A megfelelő étrenddel kombinálva a savasodást okozó „melléktermékek” eltávolíthatóak szervezetünkből.

Amellett, hogy testünkben visszaállítja a megfelelő sav-bázis egyensúlyt, számos kedvező hatást tulajdonítanak neki:

Lassítja az öregedést, antidioxáns hatású és hatástalanítja szabadgyököket
Enyhiti a stresszt
Tisztítja a beleket, megszünteti a székrekedést és az emésztési problémákat
Erősíti, élénkíti az immunrendszert
Másnaposságra is kitűnő, hiszen csökkenti a véralkohol szintet
Szerepe lehet a rák megelőzésében, segítségével elkerülhetőek a vérnyomásproblémák, diabétesz, veseelégtelenség, köszvény, elhízás, fejfájás, bőrbetegségek és az asztma
Nőknél tisztítja a méh nyálkahártyáját, valamint a stresszes életmód következtében kialakuló menupauza esetén rendszeres fogyasztása során visszatérhet a menstruáció
Méregtelenít
Candida diéta során is elengedhetetlen
Cukorbetegeknél csökkenti a vércukor szintet
A lúgos vízzel kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy fogyasztását kerüljük étkezés közben, vagy közvetlenül étkezés után. A gyomorsav pH értéke ugyanis 1, 5 ami szükséges is a megfelelő emésztéshez. Viszont annál kedvezőbb, ha reggel isszuk. Ebben a napszakban amúgyis sűrűbb a vérünk, megfelelően tudjuk hígítani már 1 perc alatt is 1-2 pohár lúgos vízzel.

Vannak azonban olyan esetek, amikor nem javallt a lúgos víz fogyasztása. Nem ajánlott például kalcium labilitású gyógyszerekkel egyidőben inni. (A gyógyszer bevétele után 1-1,5 órával már fogyasztható.)Valamint fontos kiemelni, hogy a magas vérnyomás elleni szerek hatását semlegesíti. Viszont az érfalak tisztítása véget meg is szünteti a vérnyomásproblémákat.

lugos-vizHasználhatjuk főzéshez is, nem veszti el kedvező hatását. Sőt: ételeink hamarabb megfőnek, és a bennük lévő vitaminok enzimek sem sérülnek olyan mértékben, mint a sima csapvízzel. Közömbösíti a kávé kedvezőtlen hatását, valamint dobozos üdítők hígítása esetén az azokban található ízesítő-és tartósítószereket is.

Napjainkban már számos olyan készülék kapható, amely akár a házi vízhálózatra kötve képes ionizált lúgos vizet előállítani. Rendelkezésre állnak olyan berendezések is, amelyek kombináltak hagyományos víztisztító készülékekkel esetleg képesek a csapvizet szétválasztani savas és lúgos vízre. Míg a lúgos vizet belsőleg, a savas vizet külsőleg ajánlatos felhasználni (például zuhanyozáshoz, de kitűnően kezelhetőek vele a pattanások, az ekcéma, a korpa vagy a lábszárfekély.)


viztisztito_a_tiszta_vizert.png

AZT HISZED TUDOD, MIT ISZOL?

Ismerd meg a 10 legsokkolóbb tényt a csapvizről. 10 tényt, amiről senki nem beszélt még neked (nem véletlenül). 10 tényt, amivel minden egészségtudatos családnak tisztában kell lennie.

Érdekel a 10 tény!

maunawai_premium_hater.png

MAUNAWAI®

PI-víztisztító készülékek

Egészéges PI-víz, 8 Ft/liter áron cipelés nélkül!

 

fb_kini_konyha_hu.jpg

 

fb_kini_reggel_hu.jpg

 


fb_kini_ital_hu.jpg

 

Tiszta víz főzéshez is

 


  

szennyezett-az-ivoviz-magyarorszag.jpg

Több mint 300 településen mintegy 800 ezer ember még mindig arzénes vizet iszik!

 

ikon_checklist.pngMire figyelj? 

Csekklista víztisztító- vásárláshoz

ikon_poharviz.pngAz élet víze

Tudj meg többet a PI
vízről!

  

Maunawai szurovizsgalati eredmenyek_2017_forma-1.jpg

 

Maunawai szűrővizsgálati eredmények

 

Rólunk mondták: 

 

Kedves Jancsik Péter! Ismételten megkeresem Önt, mivel lassan letelik az 1 év amióta megvásároltam a PIPrime K8 tipusú víztisztító készüléket. A készülék remek ,nem iszunk más vizet ( még a kutyánk is ezt issza ), nagyon érezzük a különbséget ha máshol kell vizet fogyasztanunk. Valahogy a testünk-lelkünk is más, bár jógázunk is de ez még jobb így. Levelemhez csatolom azt a szűrőcsere csomagot amit most meg szeretnék rendelni.

Takácsné Telek Erika - Hatvan

Már a második kancsó vízet fogyasztom !!!!! a szűrt vízet simán nyelem olyan selymes és itatja magát ! a frissen kiengedett....

Huszár Lászlóné

A víztisztító berendezést rendben megkaptuk.A víz csodálatosan finom. A további munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok.

Piatsek Györgyné - Budapest 19.ker.

Tisztelt Jancsik Péter! Szükségem lenne még egy készülékre. 2 éve Floridában használok egyet. Nagyobbik fiam rendelte és küldte ki nekem. A nyarat otthon fogjuk tölteni és ott is szeretném Maunawai vizet fogyasztani.

Hegyi Katalin. SUNRISE, F.L. USA.

Köszi, megszerettem a pi-vizet! Viccet félretéve örülök, hogy rászántam magam a víztisztítóra, jó érzés, hogy tettem valamit az egészségünkért. A kávé egyébként sokkal finomabb pí-vízből:))

Horváth Tamás - Monor

 

 

Maunawai KINI_1_ hossztávú teszt.png

 

Maunawai KINI szűrőkancsó hosszútávú teszt

Tisztelt Jancsik Péter! Szükségem lenne még egy készülékre. 2 éve Floridában használok egyet. Nagyobbik fiam rendelte és küldte ki nekem. A nyarat otthon fogjuk tölteni és ott is szeretném Maunawai vizet fogyasztani.

Hegyi Katalin. SUNRISE, F.L. USA.

Harmadik hete, hogy nem vásárolunk ásványvizet. Ez kb. 15000 Ft megtakarítást jelentett. Napi 6 palack Szentkirályi 120 Ft / palack átlagárral számolva. Nyáron ennek a mennyiségnek a duplája is elfogyott. Arról nem is beszélve, hogy a bevásárlások alkalmával nem kell ezt a vízmennyiséget hazacipelni. Az összes ásványvíznek van egy jellemző íze, ami alapján nem tudnám beazonosítani őket, de mellékízük van. A csapvíz íze mindig változó. A fogyasztása néha egy kis mellékízzel, néha meg kifejezetten kellemetlen ízzel párosul. Azt, hogy mit szűrt ki a készülék a csapvízből három hét alatt, a csatolt kép szemlélteti. A kicsomagolt kerámia szűrő felülete hófehér volt. Mára a szennyeződés egy összefüggő sárgás bevonatot képez. A Pí viz a semleges ízével kifejezetten finom, a fogyasztása kellemes. A készülék beüzemelése a szállítás napján megtörtént. Azóta a gyerekek minden nap ezt viszik az iskolába. A feleségem és én is ezt fogyasztjuk a munkahelyünkön. Gondolkodunk nagyobb, 1 literes műanyag flakonok vásárlásán. Különösebb élettani hatását nem tapasztaltunk idáig. Bár a 16 éves fiam azt mondja, hogy az órákon jobban tud koncentrálni és aktívabban vesz részt rajtuk. Ezt már több tanár is észre vette. Néhány barátunk is fogyasztott a vízből. Mindenki finom ízűnek tartotta. Édesanyám két éve használ egy másik típusú nem Pí víz szűrő készüléket. Neki is jobban ízlik a mi vizünk. Azt mondja, hogy nincsen mellékíze, mint az ő tisztított vizüknek. Röviden ennyi a tapasztalatunk, elmondhatom, hogy a vásárlást nem bántuk meg. A vizet szívesen isszuk, az íze kellemes. A készülék 7-8 hónap alatt vissza hozza az árát és biztosak lehetünk abban, hogy az így fogyasztott élő víz egészségesebb, mint az idáig használtak.

Garamszegi József - Budapest

További vélemények a Maunawai víztisztítóról

Adószám: 23561441-2-42
Bankszámla: Raiffeisen Bank
12011739-01373191-00100002

SWIFT: UBRTHUHB
IBAN: HU62 1201 1739 0137 3191 0010 0002

info@piviztisztito.hu

Tel.: +36 30 379 0087

 maunawai_logo_hu.pngA GeoMag Water Kft. a Maunawai PI víztisztító készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója.

2462 Martonvásár, Szent László út 5.

 

Impresszum Adatvédelmi Tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek 

 Fizetési és Szállítási Feltételek I Elállási Jog I Vásárlók Jogai - Tájékoztató

Honlapkészítés