Egészségedre - De milyen vizet igyak?

Nem tudsz kiigazodni? Mindenki mást mond? Itt egy kis segítség!

Minden orvos, kutató azt állítja, hogy szomjunkat tiszta vízzel érdemes csillapítani, nem pedig holmi üdítőfélékkel, cukros teákkal, bolti gyümölcslevekkel… 

 

Földünk kétharmad részét víz borítja, testünknek is körülbelül kétharmad része (70%) víz, és ez egy nagyon fontos anyag nekünk, élőlényeknek, embereknek.


Évente átlagosan 1000 liter vizet fogyasztunk fejenként, ám, hogy milyen vizet iszunk, az már lehet nagyobb kérdés, egy biztos: mindenki másra esküszik!

 

Az utóbbi időben egyre nagyobb divat lett a különböző vízszűrők vásárlása és elhelyezése. Tény az, hogy az apró lebegő részecskék, a csatornába öntött gyógyszermaradványok, a hirtelen fellépő környezetszennyeződések mind megzavarhatják az egészséges vízszolgáltatást.

 

1. Csapvíz, ettől nincsen olcsóbb (0,25-0,30 Ft/liter), de…:

Van aki erre esküszik, de az emberek többségének a véleménye az, hogy a csapvíz nem biztos, hogy megfelelő a szervezetünk számára. Minősége Magyarországon belül is rendkívül változó, ezért érdemes tájékozódni a környékünkön található víz minőségéről. Régen sok kisgyerek halt bele a nem megfelelő víz fogyasztásába. Mindenki hallott már nitrátos, arzénes vízről...
Általában erősen klórozzák, a klórról pedig tudni kell, hogy veszélyes idegméreg. A hivatalos szervek azt állítják, hogy szükség van a klórozásra, hiszen számos “vésztől” védhet meg, és a koncentrációja a megengedett határértéken belül van.

Mik található a legtöbb csapvízben?
Csak hogy néhányat említsek: klór, metán származékok, baktériumok, vírusok, ólom, arzén, bór, hormonok, nitritek, fluor, ammónia, azbeszt, nehézfémek, radioaktív szennyeződések, hormon és gyógyszermaradványok…stb.!


2. Ásványvíz:

Akinek mindegy, hogy évek alatt hány 100 ezer forintot költenek el, vagy nem érzi szükségét egy víztisztító készülék, berendezés beszerzésének, azok általában ásványvizet vásárolnak.
Az ásványvíz vásárlás előnye lehet, hogy túlnyomórészt (szándékosan írom, hogy túlnyomórészt, mert nem mindig!!) tisztább, mint a csapvíz, nem a tartalmaz klórt és számos szennyező anyagot.

 

Hátránya: a rengeteg visszaválthatatlan ásványvizes flakonokkal, melyek több évtized alatt sem bomlanak le a természetben, eszeveszetten szennyezzük környezetünket.

 

Azt azonban tudni kell, hogy az ásványvízvásárlás a lehető legdrágább megoldás. Egy négytagú család 60 Ft/liter átlagárral számolva egy évben átlag 100 - 150.000 Ft-ot költ ásványvízre.
Ennyiért kapunk már egy komolyabb víztisztító készülék is.

 

Hihetetlennek tűnik, de a fentiek alapján 10 év alatt akár 2.000.000 Ft-ot is elkölthetünk a boltban ásványvízre…! (Innentől kezdve, aki azt mondja, hogy kevés a pénze egy víztisztító berendezésre, az gondolkozzon el egy kicsit!)

 

Az ásványvizes üzlet hatalmas business! Akár az is elég, ha valamelyiknek a csomagolása díjat kap: rögtön megnő az ázsiója. Azt mondják, hogy a csapvíz (ivóvíz) minőségét sokkal szigorúbb szabályozás biztosítja, mint a boltokban megvásárolható palackozott ásványvizekét. láttuk mi van a csapvízben….de ezek szerint akkor mi lehet a palackban?

 

Résen kell lenni azonban, hogy milyen ásványvizet iszunk rendszeresen, ugyanis a nagyon magas ásványi anyag tartalom (pl. gyógyvizek), nem biztos, hogy jót tesz a szervezetnek. Egyik fajtában több, másik fajtában kevesebb az összes oldott ásványi anyag tartalom. Azokat érdemes vásárolni, melyekben az összes oldott ásványi anyag tartalom 500 mg/liternél kevesebb.

 

Túlzottan magas ásványi anyag tartalommal rendelkező ásványvizek fogyasztásánál előfordul, hogy a szervezet nem tud mit kezdeni vele, és pl. vesekő (vagy epekő, esetleg keringési zavarok, magas vérnyomás, érelmeszesedés) képződik. Aki egyfolytában magas ásványi anyag tartalmú ásványvizet iszik, az élete során, akár 80 kg kőzetet enged át veséjén teljesen feleslegesen.

 

3. Desztillált víz

A desztillált víz barátai állítják: A desztillált víznél tisztább víz szinte nincs is. A desztilláló készülékekben nincsenek szűrők, amiben a baktériumok esetlegesen megtelepednének. 99,9 %-os , szinte kifogástalan tisztaságú vizet ad. A desztillált víz lágy víz.

A természet is saját desztillációjával cirkuláltatja és tisztítja a vizet a Földünkön. A víz elpárolog, eső formájában lehull … és így tovább, a Teremtőnk sem szennyezne bennünket desztillált vízzel, ha valami baja lenne, bár azt azért érdemes tudni, hogy az esővíz is tartalmaz szennyező anyagokat…nem is keveset, de lehet akár savas is a légkörbe kerülő szennyeződések miatt!

 

Ellenzői szerint a desztillált víz szinte steril víz, ami kifejezetten káros az ember számára, hiszen nincsen benne semmi só (“az élet sója”), , semmi ásványi anyag, így aztán kivonja a sejtekből a vizet és kiszáradást okozhat. Az élet a Föld felszínén sem steril, desztillált vízben jött létre, hanem a sós tengervízben. Desztillált vizes környezetben a sejtekre nagy nyomás nehezedhet, ami nem egészséges. Ráadásul a hivatalos szervek állítólag bizonyos vízkeménységi fokot előírnak a csapvíznél is, mert az úgy jó (Magyarországon – külföldön nem mindenhol).

 

Az emberek az elmúlt pár százezer évben forrásvizet ittak. A forrásvíz mindig tartalmaz oldott ásványi anyagokat, attól függő mértékben, hogy milyen kőzeteken át szivárgott át az esővíz!

 

4. Pi víz

A Pi vizet valami mítosz lengi körül. Életvíznek is nevezik. Számos ember meg van győződve hasznosságáról. Palackozva, visszaváltható ballonokban is kapható. Egyesek szerint a víznek aurája van, a csapvíznek elenyészően kicsi, a pi víznek viszont szép, tündöklő. A Pi víz energiában gazdag, energizált, tisztított víz. Természetes, 7,5 pH értéke van.

 

Dr. Masaru Emoto japán professzor komoly kutatásokat végzett a vízzel kapcsolatban. Ő azt állította, hogy a víz “emlékezni képes”, “memóriája van”. A víz energia nélkül egy halott anyag. Nos, a Pi víz nem ilyen, hanem telis-tele van energiával. Az energizálást a Pi víz előállító készülékekben egy mágneses mező végzi. A pi víz tehát egy tisztított és energizált (tehát nem halott és nem steril víz).

(Vizet energizálni egyébként lehet még napfényre való kitétellel, színterápiával, hanghatásokkal, áldással, magnetit és egyéb féldrágakövekkel is)

 

Pi víznek ellenzői csak kis számban vannak, viszont azok azt állítják, hogy a pi víz nem sokban különbözik a csapvíztől, csupán tisztaságában jobb egy kicsit. A Pi víz nem steril tisztaságú víz.

 

A Nikken cégnek létezik egy otthoni kis Pi víz készítő szerkezete, PiMag víztisztító néven, szűrőt cserélni viszont többször ajánlott egy évben, sajnos nagyon magasak a fenntartási költségei!

 

Másik házi Pi vízszűrő rendszer a Maunawai Pi-víztisztító. Ez a víztisztító készülék tisztítja és energizálja is a vizet, azaz rendezett szerkezetűvé teszi.


A készülék ára sem vészes, a szűrőket is (vízminőségtől függően) egy évben csak egyszer kell cserélni…ezért olcsó a fenntartási költsége!


Bár ezt a költséget évente vállalni kell, de ha szembeállítjuk az ásványvízre költött horror összeggel, akkor azt hiszem nem kell tovább ragoznom.

 

 

5. Fordított ozmózis rendszerű víztisztítók, szénszűrős vízszűrő kancsók

 

A fordított ozmózisos rendszerű (RO – reverse osmosis) víztisztítók hívei szerint ez a készülék szinte majdnem desztillált víz minőségű vizet ad. A vízvezeték rendszer meghibásodása esetén is garantált a vízminőség. (kis NASA technológia, egyes daraboknál UV behatás a baktériumok elölése miatt stb.)

 

Tény, ennyire tiszta vizet a desztilláláson kívül valóban nem igazán kapunk. A szűrő kiszűr szinte minden káros anyagot a vízből, baktériumokat, vírusokat, nehézfémeket, klórt, arzént, stb.

 

Ellenzői szerint: a fordított ozmózis rendszerű víztisztítóknak elég borsos az áruk, ráadásul a szervezet sem tud mit kezdeni a steril, savas pH-jú halott vízzel. A víz, amit ez a fajta víztisztító ad, mindentől (a jótól is) megfosztott lecsupaszított víz, aminek semmi energiája nincs. A szűrőket rendszeresen kell cserélni, ezeknek a költsége is sokak számára megterhelő lehet. Nemcsak a szűrőcsere az, ami gondot okozhat, hanem még pluszban a tartály fertőtlenítésére is gondot kell fordítani bizonyos időközönként, mivel UV fény ide vagy oda, bizony a HVG víztisztító teszten elbuktak a neves márkák is!

 

Amennyiben ilyen víztisztítót vásárolsz, nézd meg a csereszűrők árát is, és hogy milyen időközönként kell azokat cserélni, hogy tisztában legyél az éves kiadással, fenntartási költségekkel is!

Egyes ozmózis szűrők visszasózó patronnal kaphatók, ez azt jelenti, hogy a végén pótolja némiképpen a kivont ásványi anyag tartalmat is. Egyesek vitatják, hogy szükség van-e erre, mások pedig állítják, hogy ezzel lesz teljes a kép és kerek a világ, az azonban biztos, hogy ezt a patront sem adják ingyen!

 

A sima aktív szénszűrős (olcsóbb) berendezések sokak szerint elegendő az otthoni víztisztításhoz, mások szerint ez nem komoly víztisztítás, hanem csak “víztisztogatás”.

 

Ugyanez a helyzet a vízszűrő kancsókkal. Kiszűr pár anyagot, de nem mindent, olyan is marad a vízben, aminek nem kellene, ráadásul a kancsók szűrőcseréje meglehetősen borsos.

 

6. Gyógyvíz

 

Gyógyvizeket csak kúraszerűen érdemes fogyasztani, mivel sokuknak rengeteg az oldott ásványi anyag tartalma (akár több ezer is lehet). Naponta az előírásnak megfelelően ezekből 1-2 pohárral lehet fogyasztani, tehát kúra céljában, és nem szomjúság és rendszeres vízfogyasztás céljából vannak.


7. Lúgos víz (8,5-9,5 pH)

A pH őrület rengeteg embert téveszt meg; sokan azért nyakalják az erősen lúgosított vizet, mert elhiszik, hogy ezzel megóvják magukat a ráktól és hasonló betegségektől.

 

Néhány ember kezdeti javulást érzékel, mikor lúgos vizet kezd fogyasztani. Ez leginkább a méregtelenítési folyamatoknak köszönhető, illetve annak, hogy több vizet fogyasztanak.
A méregtelenítés az egyedüli előnye ennek a típusú víznek, és ez az előny csak nagyon RÖVID IDEIG TARTHATÓ FENN (semmiképp sem tovább, mint egy vagy két hét).


Először tegyük tisztába mit is jelent!
Ionizált víz vagy lúgos víz: Elektrolízis módszerével lúgos és savas elemeire bontott víz, mely a magnézium és kalcium ionok természetesen előforduló elektromos töltéseire hagyatkozik; az ivóvíz iparban az ionizált víz az olyan lúgos víz, melynek a pH értéke nagyobb, mint 7.

 

A víz ionizátorok viszont NEM víztisztítók!
Nagyon fontos megértenünk, hogy a víz ionizátorok semmilyen módon nem tisztítják meg az ivóvizet. Sokaknál maximum szén alapú szűrőrendszer van beépítve, mivel a fordított ozmózison alapuló, vagy a desztillált vizet előállító rendszerek nem teszik lehetővé a lúgos víz előállítását.

 

Irányelvek az ivóvize pH értékéhez. Tehát akkor mik a javaslatok az ivóvíz optimális pH értékére vonatkozóan?


A WHO egy közel 600 oldalas tanulmányt jelentett meg, melynek címe: Az ivóvíz minőségének irányelvei. Ebben a vastag kötetben azt gondolnánk, mindent megtalálunk az ivóvízről, amit valaha is szerettünk volna, nem?

Hát mindent, KIVÉVE a pH érték ajánlásokat, nincsenek benne egészségre vonatkozó pH érték ajánlások!
Megállapítják, hogy a pH értéknek nincs közvetlen hatása a fogyasztókra, annak ellenére, hogy azt is írják, hogy a pH érték az egyik legfontosabb vízminőségi paraméter.

 

Annak ellenére, hogy a kutatás tisztázta, hogy a lúgos víz a növényekre és állatokra nézve ártalmas, nem sok tanulmány született emberek vizsgálatáról.

 

Dr. Mercola szerint a lúgos víz teóriája dióhéjban annyi, hogy a lúgos (ionizált) víz egy erős antioxidáns, felesleges elektronokkal, melyek megkötik az erekben előforduló veszélyes szabadgyököket. A marketing-szakemberek kijelentik, hogy a lúgos víz korrigálja a túlzott szöveti savasságot, ezáltal megakadályozva, vagy visszafordítva a rákos folyamatokat, ízületi gyulladást és egyéb degeneratív betegségeket.

 

Houston Thomas 10 éve dolgozik a víztisztítási iparban. További két másik szakértőt is megkérdeztek a témában, és mindketten egyetértettek abban, hogy az ionizáló készülékek, melyek lúgos vizet állítanak elő, nem a legjobb választások.

 

Dr. Mercola szerint az ilyen típusú víztisztító rendszerek tudományos igazolása hiányos, és ezeket a fogyasztókat csak egy jó marketing szakember varázsolta el, aki szelektíven visszaélt áltudományos információkkal, és addig csűrte-csavarta mondandóját, míg ők megijedve megvették a terméket.


Az Interneten óriás mennyiségű tanúsítvány és úgynevezett tudományos tanulmány "igazolja", hogy a lúgos víz minden betegségre gyógyír. Sok vásárló, azzal kínlódva, hogy megértse egyáltalán a szakmai zsargont, frusztráltan emeli fel a kezét a magasba.


Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a legtöbb vízionizáló, vagy lúgosító berendezést multi-level marketing (MLM) cégek terjesztik. Eladnak egy nagyon drága gépet, melyre árengedményt kaphat, ha képviselőjük lesz, és amint az MLM rendszer része vagy, nem nagyon változtathatja meg a véleményét a termék hasznosságával kapcsolatosan (főleg nem, ha el kell adnia őket) - még akkor sem, ha esetleg rájönne arra, hogy nem igazán használ senkinek a lúgos víz.

 

Valójában nagyon kevés valódi tudományos tanulmány található, mely igazolná, hogy a lúgos víz jó az emberi egészségre. A lúgosítás előnyeivel kapcsolatos tudományos kutatások azonban egyáltalán nem meggyőzőek.

 

Úgy tűnik a pH érték jelentős hatással van a sejt mitokondriumára:
Normális sejtek elpusztulnak a túlzott lúgos körülmények között. A Journal of Biological Chemistry szaklapban közölt cikk szerint a lúgosság (megemelkedett sejten belüli pH érték) sejtpusztulást okoz, annak eredményeképpen, hogy a mitokondriális funkció megváltozik.

 

Egy másik vizsgálat, melyet a Cornell Egyetem végzett, megállapítja, hogy az antioxidánsok nem hatékonyak sok neurodegeneratív betegség esetében, és megállapították, hogy ez annak a következménye, hogy hogyan viselkednek a mitokondriumok a sejtek belsejében különböző pH értékek esetében.

 

Néhány tudományos vizsgálat abszolút ellenzi a lúgosítást, leginkább a rák megelőzése vagy gyógyítása esetében.
Robert Gilles szerint, aki a tumorok kialakulását és a savasságot kutatta, a tumorok természetükből adódóan savassá teszik magukat, még egy lúgos sejtszerkezetben is. Magyarul saját savasságukat alakítják ki.

 

Az egyensúly a kulcsa mindennek

 

Mint minden más dologgal is így van, végső soron az egyensúly a helyes út.
A túl savas, vagy túlságosan lúgos víz az emberi egészségre ártalmas, és táplálkozási egyensúly felborulásához vezethet. Ezt igazolta egy svéd kútvíz tanulmány is, melyben bizonyították, hogy mindkét extrém pH egészségügyi problémákat okoz.
A testünket egyszerűen nem arra tervezték, hogy folyamatosan erősen lúgos vizeket fogyasszon.

Ezért azt gondolom, legjobb módszer az, ha NAGYON óvatosak vagyunk, ha olyan alapvető dologról van szó, mint a mindennapi vízfogyasztásunk. Ha tévedünk, súlyos károkat okozhatunk magunknak.


Annak már van értelme, ha úgy vagyunk tervezve, hogy természetes vizeket igyunk, ami kizárja a 8 –tól magasabb pH értékű lúgos vizek rendszeres fogyasztását.

Amennyiben rendszeresen erősen lúgos vizet fogyasztunk, a gyomor savasságát csökkentjük, mely így képtelen lesz megemészteni rendesen az élelmet, melynek egyenes következménye a gyomorfekély kialakulása. Ez kaput nyit a paraziták előretörésének a vékonybélben, és így a fehérje emésztése nem megfelelő módon fog végbemenni. Ez azt is jelenti, hogy kevesebb ásványi anyag és táplálék épül be a szervezetbe - tulajdonképpen ezek azok az egészségügyi tünetek, melyek a nagy mennyiségű lúgos vizet fogyasztók esetében megjelennek.

 

Az erős lúgosság további hátránya az is, hogy antibakteriális hatással rendelkezik, így felboríthatja a szervezet hasznos baktérium kultúrájának egyensúlyát.

 

Az élő víz (pí-víz)

 

Amit szeretnénk, az a színtiszta víz, ami tiszta, egyensúlyban van, egészséges, sem túl savas, sem túl lúgos. Ideálisan a megfelelő pH értékű víz az 7 körül kell, legyen, vagyis a semleges értékű. Azaz 7 , 7,5 pH közötti elfogadható.
Ez az "élő víz" mely ugyanúgy élő, ahogy a nyers élelem is "élő élelem".

 

Az egyik fő ok, amiért én mindig a nagy mennyiségű friss, organikus feldolgozatlan élelmiszer fogyasztása fontos, az a biofotonok. A biofotonok a fény legkisebb egységei, és a biológiai organizmusok tárolják és használják őket, többek között mi magunk is.

 

Alapvető energia, és a sejtekbe a biodinamikai élelmiszerek fogyasztása révén kerül bele.

A feldolgozatlan élelmiszerekhez hasonlóan a természetes víz is élő, és tele van biofoton energiával.
Ha tényleg lúgosítani szeretné a szervezetét, akkor a legjobb minőségű vízzel tegye, melyet a zöldségek kifacsarásából nyert ivólé szolgáltathat. A zöld zöldség ivólevek természetes módon normalizálják teste pH értékét.

 

A valóban egészséges víz jellemzői: tisztasága, pH értéke, az elektronaktivitása és a molekuláris szerkezete.

 

Tehát a tisztaság az egy dolog, de ezen felül ne legyen erősen (8 pH felett) lúgos, legyen energizált és rendezett szerkezetű.

 

Lúgos víz vásárlásánál is téma lehet az eldobható PET palackok sokasága, mellyel megterheljük Föld nevű bolygónkat, lakhelyünket a világban, legtöbbjük eldobható palackban kapható, de ha tudsz szerezni visszaváltható kannás kiszerelésben, akkor hajrá!…. A tisztaságára, és oldott ásványi anyag tartalmára viszont ebben az esetben is figyelj!

 

Légy résen tehát, ne hagyd, hogy átverjenek! Vizsgáld meg a dolgot töviről hegyire és úgy dönts!

 

***

Most egy nekifutásra ennyi jutott eszembe …. remélem, hasznos volt számodra, ha már gondolkodtál rajta Te is, hogy milyen vizet igyál. Lehet, hogy most ezek után még nehezebb lesz eldönteni, mit is válassz, és most egyre több kétely gyötör.

 

De azt hiszem, minden döntés előtt minden oldalt meg kell vizsgálni, érveket és ellenérveket is.

 

u.i: Dr. Masaru Emoto videóját (“A víz üzenetei I.” – erre a linkre kattintva tudod a megnézni, ha még nem láttad volna, feltétlenül ajánlom. 


viztisztito_a_tiszta_vizert.png

AZT HISZED TUDOD, MIT ISZOL?

Ismerd meg a 10 legsokkolóbb tényt a csapvizről. 10 tényt, amiről senki nem beszélt még neked (nem véletlenül). 10 tényt, amivel minden egészségtudatos családnak tisztában kell lennie.

Érdekel a 10 tény!

maunawai_premium_hater.png

MAUNAWAI®

PI-víztisztító készülékek

Egészéges PI-víz, 8 Ft/liter áron cipelés nélkül!

 

fb_kini_konyha_hu.jpg

 

fb_kini_reggel_hu.jpg

 


fb_kini_ital_hu.jpg

 

Tiszta víz főzéshez is

 


  

szennyezett-az-ivoviz-magyarorszag.jpg

Több mint 300 településen mintegy 800 ezer ember még mindig arzénes vizet iszik!

 

ikon_checklist.pngMire figyelj? 

Csekklista víztisztító- vásárláshoz

ikon_poharviz.pngAz élet víze

Tudj meg többet a PI
vízről!

  

Maunawai szurovizsgalati eredmenyek_2017_forma-1.jpg

 

Maunawai szűrővizsgálati eredmények

 

Rólunk mondták: 

 

Szia Pèter! Szeretnèk visszajelzèst adni a víztisztítóról. Nagyon praktikus, dizájnos, könnyen használható kèszülèk, ès nagyon jó ízű vizet kèszít, enyhèn èdeskès, olyan mintha egy tiszta alpesi forrásból innèk. Ez a kèszülèk egyedi a piacon, az íz világ mellett számomra az is fontos volt, hogy programozhatom a vizet kristályokkal. Mindent tud! Köszönöm. Pèter szemèlyèben pedig egy hozzáèrtő szakembert ismertem meg. További sok sikert kívánok!

Horváth Anita - Budapest 13.ker.

Kedves Péter! Több éve már, hogy a pi-vizet fogyasztók népes táborába tartozom. Korábban bioboltból vásároltam kannaszámra a pi-vizet és amikor nem tudtam, akkor bizony ásványvízzel kellett ezt pótolnom, amiért nem rajongtam. Mivel már ismertem a pi-víz áldásos, szervezetre gyakorolt jótékony hatását és mert nem akartam gyarapítani az eldobható műanyagok mennyiségét....

Kovács István - Hortobágy

Harmadik hete, hogy nem vásárolunk ásványvizet. Ez kb. 15000 Ft megtakarítást jelentett. Napi 6 palack Szentkirályi 120 Ft / palack átlagárral számolva. Nyáron ennek a mennyiségnek a duplája is elfogyott. Arról nem is beszélve, hogy a bevásárlások alkalmával nem kell ezt a vízmennyiséget hazacipelni. Az összes ásványvíznek van egy jellemző íze, ami alapján nem tudnám beazonosítani őket, de mellékízük van. A csapvíz íze mindig változó. A fogyasztása néha egy kis mellékízzel, néha meg kifejezetten kellemetlen ízzel párosul. Azt, hogy mit szűrt ki a készülék a csapvízből három hét alatt, a csatolt kép szemlélteti. A kicsomagolt kerámia szűrő felülete hófehér volt. Mára a szennyeződés egy összefüggő sárgás bevonatot képez. A Pí viz a semleges ízével kifejezetten finom, a fogyasztása kellemes. A készülék beüzemelése a szállítás napján megtörtént. Azóta a gyerekek minden nap ezt viszik az iskolába. A feleségem és én is ezt fogyasztjuk a munkahelyünkön. Gondolkodunk nagyobb, 1 literes műanyag flakonok vásárlásán. Különösebb élettani hatását nem tapasztaltunk idáig. Bár a 16 éves fiam azt mondja, hogy az órákon jobban tud koncentrálni és aktívabban vesz részt rajtuk. Ezt már több tanár is észre vette. Néhány barátunk is fogyasztott a vízből. Mindenki finom ízűnek tartotta. Édesanyám két éve használ egy másik típusú nem Pí víz szűrő készüléket. Neki is jobban ízlik a mi vizünk. Azt mondja, hogy nincsen mellékíze, mint az ő tisztított vizüknek. Röviden ennyi a tapasztalatunk, elmondhatom, hogy a vásárlást nem bántuk meg. A vizet szívesen isszuk, az íze kellemes. A készülék 7-8 hónap alatt vissza hozza az árát és biztosak lehetünk abban, hogy az így fogyasztott élő víz egészségesebb, mint az idáig használtak.

Garamszegi József - Budapest

Köszönöm a gyorsaságot és a precizitást. Tegnap már meg is kaptam a csomagot hiánytalanul....

Nánási Imre - Dorog

Köszi, megszerettem a pi-vizet! Viccet félretéve örülök, hogy rászántam magam a víztisztítóra, jó érzés, hogy tettem valamit az egészségünkért. A kávé egyébként sokkal finomabb pí-vízből:))

Horváth Tamás - Monor

 

 

Maunawai KINI_1_ hossztávú teszt.png

 

Maunawai KINI szűrőkancsó hosszútávú teszt

Már a második kancsó vízet fogyasztom !!!!! a szűrt vízet simán nyelem olyan selymes és itatja magát ! a frissen kiengedett....

Huszár Lászlóné

Köszi, megszerettem a pi-vizet! Viccet félretéve örülök, hogy rászántam magam a víztisztítóra, jó érzés, hogy tettem valamit az egészségünkért. A kávé egyébként sokkal finomabb pí-vízből:))

Horváth Tamás - Monor

További vélemények a Maunawai víztisztítóról

Adószám: 23561441-2-42
Bankszámla: Raiffeisen Bank
12011739-01373191-00100002

SWIFT: UBRTHUHB
IBAN: HU62 1201 1739 0137 3191 0010 0002

info@piviztisztito.hu

Tel.: +36 30 379 0087

 maunawai_logo_hu.pngA GeoMag Water Kft. a Maunawai PI víztisztító készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója.

2462 Martonvásár, Szent László út 5.

 

Impresszum Adatvédelmi Tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek 

 Fizetési és Szállítási Feltételek I Elállási Jog I Vásárlók Jogai - Tájékoztató

Honlapkészítés