Víztisztító csekklista

viztisztito_csekklista.jpgVíztisztító készüléket szeretnél vásárolni, de nem tudod, melyik mellett érdemes letenni voksodat? Nem a Te hibád, ha nem ismered ki magad!

 

Mint egészségtudatos, felelősen gondolkodó ember, azt már nyilván tudod, hogy sem a csapvíz, sem az ásványvíz fogyasztása nem egészséges.

 

Azt is tudod, hogy különféle víztisztítók közül választhatsz, hogy egészséges, szűrt vizet igyál. De nem mindegy, hogy mit szűr ki a berendezésed, és az sem, hogy hogyan és milyen áron teszi ezt!

 Kerüld el azokat a víztisztító készülékeket, ahol az alábbi hangzatos leírásokat olvasod:

 

 1. Termék jellemzőnek olyan tulajdonság van megadva, ami igaz lehet, de nem fejez ki semmit, pl.: legerősebb készülék - mire vonatkozhat ez a kijelentés, talán fémből készült.... vízszűrő készüléknél ez nem meghatározó. Páratlan teljesítmény - egyedülálló szűrőkapacitás stb.....és adatok, vizsgálati eredmények nincsenek mellette feltüntetve, ami igazolná azt, hogy pl. miben páratlan!

Nagyon fontos tudni, hogy a háztartási víztisztító berendezések csapvíz szűrésére vannak kifejlesztve, arra célra, hogy egy átlagos családnak a tiszta ivóvizet csapvízből (jellemzően konyhai körülmények közt) elő tudja állítani.


 1. Amennyiben olyat olvasol, hogy kútvizet, tó és egyéb típusú vizet is tisztíthatsz vele, fenntartással fogadd, mert ha a kútvízben a vastartalom pl. 0,8 mg/l  vagy mangánból 0,2 mg/l, simán 1-2 hét, vagy 1-2 nap alatt hazavágja az új készülékedet - a garanciát meg majd jó eséllyel nem fogod tudni érvényesíteni. Kútvíz tó vagy folyó víz olyan mennyiségben tartalmazhat különbüző szennyező anyagokat, hogy tisztításához csak vízminőségi vizsgálatot követően és az eredmények ismeretében lehetséges megfelelő készüléket ajánlani! Amennyiben valaki ilyen vizet szeretne tisztítani vagy a háza vízellátását ezzel megoldani - lehetséges - de javaslom vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérje szaktanácsunkat >>>

 

Egy vízszűrő berendezésnél fontos az évi üzemeltetési költség is, de amennyiben ilyet olvasol (ami biztos mindenkinek szimpatikusnak tűnik első pillantásra):

 

 1. Nincs rendszeres karbantartási költség, a készülék hosszú éveken át üzemel.....itt gondolkozz el, mert egy víztisztító berendezés szűri a szennyeződéseket a vízből, ami azt jelenti, hogy a szűrőpatronok idővel telítődnek, eltömődnek, elhasználódnak. Ezeket az egységeket rendszeresen!!! cserélni kell ahhoz, hogy a szűrt víz tiszta legyen (meghatározott literkapacitás + időtényező)! Amennyiben egy víztisztító készülék szűrőit nem kell cserélni, azt jelenti, hogy a szűrő valójában nem szűr semmit, tudhat ettől még egy 80-100 mikronos lebegőanyag szűrést - és ez esetben valóban nem kell cserélni a betétet soha nem fog eltömődni, de ez nem nevezhető víztisztításnak, max durva lebegőanyag szűrésnek. 

 

Magyarországon csak úgy lehet háztartási víztisztító berendezést forgalomba hozni, hogy a forgalmazni kívánt készülékeket be kell vizsgáltatni az ANTSZ laboratóriumában. 

 

 • Itt azt is megvizsgálják, hogy a készülékek vízzel érintkező szerkezeti egységeiből nem oldódik e ki káros anyag a vízbe!

 

Ha a készülék be lett vizsgálva, rendelkeznie kell ANTSZ-OTH engedélyszámmal.

 

Maunawai víztisztító berendezések OTH engedélyszámok:


 • Napui és NUI hálózati PI-vízszűrő készülékek: KEF-19301-2/2016
 • Qelle Piprime K2 és K8 készülékek: KEF-19297-2/2016
 • KINI és MINI vízszűrő kancsók: KEF-19299-2/2016

 


 

Összeállítottam egy 10 pontos csekklistát arról, hogy milyen szempontok alapján válassz víztisztító készüléket. Nézzük!

 

 • asvanyok.jpg1. A készülék által szűrt víz legyen finom ízű, áttetsző, színtelen és szagtalan, megfelelő arányban és mennyiségben tartalmazza a hasznos ásványi anyagokat. Amennyiben úgy gondolod, hogy az ásványi anyagok nem tudnak szervetlen vagy ionos formában felszívódni, úgy ajánlom részedre az itt elérhető tanulmányt >>

 

 • 2. A víztisztító mérete legyen praktikus, kapacitása fedezze a napi elfogyasztott vízmennyiségeteket. Legyen elég nagy ahhoz, hogy egy 3-6 tagú család, főzéshez is tudja használni.

 

 • 3. Lehetőleg saját magad tudjad beszerelni, karban tartani és a szűrőket cserélni, mert ha ez nem megy, úgy szakembert kell hívnod, aminek költsége megterhelő, és felesleges kiadás.

 

 • 4. Legyen a víztisztító megfizethető – nem feltétlen a legdrágább a jobb. (A nagyon drága víztisztító készülékek esetében arra apellál a forgalmazó, hogy az egészségért nincs az a pénz, amit ki ne fizetnénk.)

 

 • Maunawai szurovizsgalati eredmenyek_2017_forma-1.jpg5. A szervezetünk számára káros anyagokat a lehető legjobb hatásfokkal szűrje ki. Legyen részletes vizsgálati jegyzőkönyve, (ide kattintva mutatok egyet >>), hogy milyen anyagokat képes kiszűrni.

  

 • 6. Sokszor kínálnak olcsón készüléket, ami első pillanatban vonzónak tűnik. Fontos azonban azt is megvizsgálni ilyenkor, hogy az adott készüléknek milyen fenntartási költségei lesznek a későbbiekben. Ha azt látod egy termékleíráson, hogy nagyon sűrűn pl. havonta – 3 havonta kell szűrőbetéteket cserélni (itt most nem víztisztító kancsóra gondoltam, hanem nagyobb készülékekre), az azt jelzi, hogy valószínűleg nem megfelelő a filterben lévő szűrőanyag, így kevés szennyezőanyagot képes megkötni. Sajnos ebben az esetben olcsó volt a készülék, de drága lesz a fenntartása.

 

 • 7. A szervezetünk számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat NE szűrje ki - nem “halott” desztillált-vizet akarunk inni, ugye, hanem élettanilag igazoltan jó hatású vizet.

 

 • 8. A víztisztító-alkatrészek és a cserélendő szűrőbetétek legyenek könnyen, gyorsan és olcsón elérhetők.

 

 

 • kapcsolat_2.jpg10. Legyen mögötte komoly cég ügyfélszolgálattal, ha problémád vagy kérdésed van, azonnal tudjanak segíteni. Fontos, hogy az alkatrészekhez, szűrőkhöz pár napon belül hozzá tudjál jutni, és ne heteket – hónapokat kelljen rá várnod (míg megérkezik rosszab esetben Kínából), hiszen addig nem tudod használni a víztisztítódat.

 

figyelem-154x180.pngAmire mindenképpen figyelj a fentieken kívül! Ne dőlj be a házalóknak, mert nem mindegyik tiszteséges.

 

 

Ha azt gondolod, hogy ezt csak kis cégek teszik, vagy, hogy ez csak nagyon naiv emberekkel történhet meg, olvasd el, illetve nézd meg az alábbi történeteket. Légy résen, mire adsz ki pénzt!

  

   

 

 

Ha kérdésed van víztisztító vásárlással kapcsolatban, ha maradt számodra homályos pont, írj nekem vagy hívj, szívesen segítek!


viztisztito_a_tiszta_vizert.png

AZT HISZED TUDOD, MIT ISZOL?

Ismerd meg a 10 legsokkolóbb tényt a csapvizről. 10 tényt, amiről senki nem beszélt még neked (nem véletlenül). 10 tényt, amivel minden egészségtudatos családnak tisztában kell lennie.

Érdekel a 10 tény!

maunawai_premium_hater.png

MAUNAWAI®

PI-víztisztító készülékek

Egészéges PI-víz, 8 Ft/liter áron cipelés nélkül!

 

fb_kini_konyha_hu.jpg

 

fb_kini_reggel_hu.jpg

 


fb_kini_ital_hu.jpg

 

Tiszta víz főzéshez is

 


  

szennyezett-az-ivoviz-magyarorszag.jpg

Több mint 300 településen mintegy 800 ezer ember még mindig arzénes vizet iszik!

 

ikon_checklist.pngMire figyelj? 

Csekklista víztisztító- vásárláshoz

ikon_poharviz.pngAz élet víze

Tudj meg többet a PI
vízről!

  

Maunawai szurovizsgalati eredmenyek_2017_forma-1.jpg

 

Maunawai szűrővizsgálati eredmények

 

Rólunk mondták: 

 

Kedves Jancsik Péter! Ismételten megkeresem Önt, mivel lassan letelik az 1 év amióta megvásároltam a PIPrime K8 tipusú víztisztító készüléket. A készülék remek ,nem iszunk más vizet ( még a kutyánk is ezt issza ), nagyon érezzük a különbséget ha máshol kell vizet fogyasztanunk. Valahogy a testünk-lelkünk is más, bár jógázunk is de ez még jobb így. Levelemhez csatolom azt a szűrőcsere csomagot amit most meg szeretnék rendelni.

Takácsné Telek Erika - Hatvan

Kedves Péter! Több éve már, hogy a pi-vizet fogyasztók népes táborába tartozom. Korábban bioboltból vásároltam kannaszámra a pi-vizet és amikor nem tudtam, akkor bizony ásványvízzel kellett ezt pótolnom, amiért nem rajongtam. Mivel már ismertem a pi-víz áldásos, szervezetre gyakorolt jótékony hatását és mert nem akartam gyarapítani az eldobható műanyagok mennyiségét....

Kovács István - Hortobágy

Harmadik hete, hogy nem vásárolunk ásványvizet. Ez kb. 15000 Ft megtakarítást jelentett. Napi 6 palack Szentkirályi 120 Ft / palack átlagárral számolva. Nyáron ennek a mennyiségnek a duplája is elfogyott. Arról nem is beszélve, hogy a bevásárlások alkalmával nem kell ezt a vízmennyiséget hazacipelni. Az összes ásványvíznek van egy jellemző íze, ami alapján nem tudnám beazonosítani őket, de mellékízük van. A csapvíz íze mindig változó. A fogyasztása néha egy kis mellékízzel, néha meg kifejezetten kellemetlen ízzel párosul. Azt, hogy mit szűrt ki a készülék a csapvízből három hét alatt, a csatolt kép szemlélteti. A kicsomagolt kerámia szűrő felülete hófehér volt. Mára a szennyeződés egy összefüggő sárgás bevonatot képez. A Pí viz a semleges ízével kifejezetten finom, a fogyasztása kellemes. A készülék beüzemelése a szállítás napján megtörtént. Azóta a gyerekek minden nap ezt viszik az iskolába. A feleségem és én is ezt fogyasztjuk a munkahelyünkön. Gondolkodunk nagyobb, 1 literes műanyag flakonok vásárlásán. Különösebb élettani hatását nem tapasztaltunk idáig. Bár a 16 éves fiam azt mondja, hogy az órákon jobban tud koncentrálni és aktívabban vesz részt rajtuk. Ezt már több tanár is észre vette. Néhány barátunk is fogyasztott a vízből. Mindenki finom ízűnek tartotta. Édesanyám két éve használ egy másik típusú nem Pí víz szűrő készüléket. Neki is jobban ízlik a mi vizünk. Azt mondja, hogy nincsen mellékíze, mint az ő tisztított vizüknek. Röviden ennyi a tapasztalatunk, elmondhatom, hogy a vásárlást nem bántuk meg. A vizet szívesen isszuk, az íze kellemes. A készülék 7-8 hónap alatt vissza hozza az árát és biztosak lehetünk abban, hogy az így fogyasztott élő víz egészségesebb, mint az idáig használtak.

Garamszegi József - Budapest

Decemberben vásároltam egy pí-víztisztító készüléket,és ígértem, hogy januárban visszajelzek. Teljesen jól működik a készülék, a tisztított víz pedig kifejezetten finom, úgyhogy jó döntés volt, hogy megvettem

Budai Eszter - Budapest XVI.ker.

Kedves Péter! Ozmózisos vízszűrőt jól ismerjük (6 éve), de gondoltuk kipróbáljuk a kevésbé ásványi anyag mentes pi-vizet. Nem csalódtunk, a családban az 1 főre eső víz mennyiség fogyasztása megnövekedett, gyerekek is szívesebben isznak vizet, pedig ők aztán azt se tudják mi a különbség a két víz között, egyszerűen csak jólesik nekik és kérik a vizet. Jómagam ugyanígy vagyok vele és elhatároztuk, hogy egy MW-PI-5 víztisztítóval lecseréljük a jelenlegi ozmózisos szűrőnket

György Levente - Budapest

 

 

Maunawai KINI_1_ hossztávú teszt.png

 

Maunawai KINI szűrőkancsó hosszútávú teszt

Kedves Péter, Minden rendben volt az összeszereléssel, és nagyon-nagyon elégedettek vagyunk. Oly annyira,hogy szükségünk is volna még egy ugyanilyen készülékre a szüleim részére.

Szabó Erika - Szentendre

Nálunk az egész család csak ezt issza. Nem kell cipelni a vizet a boltból, mindig kéznél van a finom és egészséges víz. Csak ajánlani tudom a Maunawai-t.

Remete Ágnes - Budapest

További vélemények a Maunawai víztisztítóról

Adószám: 23561441-2-07
Bankszámla: Raiffeisen Bank
12011739-01373191-00100002

SWIFT: UBRTHUHB
IBAN: HU62 1201 1739 0137 3191 0010 0002

info@piviztisztito.hu

Tel.: 06 20 447 1677

 maunawai_logo_hu.pngA GeoMag Water Kft. a Maunawai PI víztisztító készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója.

2462 Martonvásár, Szent László út 5.

 

Impresszum Adatvédelmi Tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek 

 Fizetési és Szállítási Feltételek I Elállási Jog I Vásárlók Jogai - Tájékoztató

Honlapkészítés