Maunawai mosógolyó - ÖKO mosás

Mosolabda_szett_2019.jpgMaunawai® mosógolyó mosószer nélküli, vagy jelentősen csökkentett mennyiségű mosószerrel használható.

 

Maunawai mosólabda allergiások számára is alkalmas!

 

 

 

 A Maunawai® mosólabda előnyei:

 

 • Maunawai_mosogolyo_uj_2.jpghasználatával akár 100 %-ban mellőzhetjük a mosópor használatát.
 • vegyszermentes (nem tartalmaz tenzideket)
 • illatanyagmentes
 • ideális érzékeny bőrűek és allergiások számára
 • 30 °C-on is kiváló mosási eredményt biztosít
 • használatával csökkentjük a mosószer, áram és víz felhasználási mennyiségét, így pénzt spórolhatunk
 • nem szükséges fehérítőt használnunk, a színes ruháink megőrzik színüket
 • nem kell tartanunk a ruhában visszamaradt káros vegyszermaradványoktól
 • maradéktalanul közömbösíti a ruhák kellemetlen szagát
 • 3-4 éven át tartó élettartam (kb. 1000 mosás)

 


 

Hogyan történik a ruhák tisztítása mosószer felhasználása nélkül?


A mosólabdában található különböző kerámia kombinációk szerepe abban áll, hogy a víz felületi feszültségét felvéve könnyebben ki tudják oldani a ruhákban található szennyeződéseket és foltokat. A folyamat során higiéniai tekintetben is tisztává válnak a ruhák.
A mosólabda használatával megóvhatjuk ruháink színét, hiszen nem kell klórt használnunk. A ruhák mindemellett megőrzik rugalmasságukat.


A mosólabda eltávolítja a baktériumokat és semlegesít minden kellemetlen szagot – beleértve az izzadságszagot is. Valójában éppúgy működnek a mosólabdában található kerámiák, mint a megszokott kémiai anyagokból álló mosószerek – csak éppen méreganyagok felhasználása nélkül.

 

Maunawai® mosólabda allergiások számára is alkalmas!


Fontos aspektus, hogy bőrünk közvetlenül a mosási folyamat után ismét érintkezésbe lép a ruhadarabokkal. Különösen a gyerekek esetében, de számos felnőttnél is megfigyelhető, hogy érzékenyen reagálnak a szokványos mosószerekben található vegyszermaradványokra.


Az allergiás reakció gyakran piros foltok, kiütések formájában jelentkezik a bőrön. Az ilyen típusú allergiás reakciókat teljesen elfelejthetjük a mosólabda használatával!


Bio-kerámiagolyók

 

 • keramia matrix_4.jpg1. EM – effektív mikroorganizmusok . Ezek a kerámiagolyók olyan EM-organizmusokat tartalmaznak, melyek hozzájárulnak a vízstruktúra pozitív átalakulásához. A szennyeződések következtében kialakuló molekulahalmazok szétesnek, melynek következtében a víz lágyabbá válik. Ezt követően méregtelenítő, tisztító és fotoszintézis baktériumok kerülnek a vízbe. Ezáltal a vízben található szennyeződések az antioxidánsokhoz kötődve lebomlanak, és a kellemetlen szagokkal együtt távoznak a szövetekből.
 • 2. Antibakteriális kerámiagolyók. Az antibakteriális kerámiagolyók jelentős mértékben hozzájárulnak a megfelelő higiéniai tisztaság eléréséhez. Elektronokat és hidrogén-ionokat szabadítanak fel. A hidrogén-ionok hidroxilgyököket (OH-gyökök) alkotnak, melyek erős oxidálószerek.
 • Néhány kerámiagolyó fotoszintetizáló baktériumot is tartalmaz. Ebből adódóan a mosólabdát havonta 2-4 alkalommal célszerű napfényre tenni.
 • 3. Alkáli kerámiagolyók Az alkáli kerámiagolyók tovább tisztítják a ruhákat, és hozzájárulnak ahhoz is, hogy ne kelljen öblítőt használnunk. Ezek a golyók tulajdonságaik révén alkalizálják a vizet (ionizálják = magasabb pH-értékűvé válik). Akárcsak a kémiai tisztítószerek esetében, a víz alkalizálása révén folttisztító hatás érhető el. Ionizált víz által a fehérjék és zsírok – a foltok két nagy csoportja – könnyebben távolíthatók el a ruhadarabokból.
 • 4. Mágnesgolyók. A mágnesgolyó révén mágnesezett víz H2O molekulái hatszög-formába rendeződnek. Ezáltal kisebb klaszterek keletkeznek, melyek szintén hozzájárulnak az eredményes tisztításhoz. Mindemellett a mágnesgolyók által létrejött mágneses folyamatok révén elpusztulnak a vízben található baktériumok és más patogén elemek.

 

Valamennyi kerámiagolyó előállítása speciális folyamat révén történik, melynek során a kerámiát lúggal keverik. A kerámiagolyók egyedülálló kombinációinak összjátéka nyomán kiváló mosási eredmény érhető el.


Használati útmutató


A szokásnak megfelelően válasszuk szét a színes ruhákat a fehér ruháktól! Ha makacs szennyeződésekkel lenne dolgunk (vér, vörösbor, stb.) használjuk először a mosószappant. 3 vagy 20° Dh-nál magasabb vízkeménységi fok esetén javasolt Öko-vízlágyítót használni.

 

 • MW_Waschball_Anleitung_hu_100x100-1.jpg1. Helyezze a mosólabdát a ruhaneműkkel együtt a mosógépbe. A ruhaneműk károsodásának elkerülése érdekében minden esetben teljes adag mosást indítson el. Amennyiben kevesebb mosnivalója van, ami nem tesz ki egy teljes adagot, tegye a mosólabdát a csomaghoz mellékelt pamuttasakba, majd kösse be a tasakot!
 • 2. Állítsa be a mosógépben a kívánt programot!
 • 3. Fehér mosás indítása esetén adjon egy teáskanálnyi öko-lágyítószert a mosnivalóhoz.
 • 4. Indítsa el kívánt programot! Ha a mosólabdával tisztítja ruháit, egyáltalán nem, vagy kis mennyiségű mosószerre lesz szüksége ruhái tisztaságának eléréséhez. Hogy kíván-e mosószert adni ruháihoz, azt döntse el a mosási eredmény alapján! Ha nem tud lemondani a ruhák friss illatáról, adagoljon egy evőkanálnyi mosóport a fő mosószer tárolóba!

 

Használat időtartama: a mosólabda kb. 3-4 éven át hatékonyan fejti ki tisztító hatását. 5-6 kg-ot meghaladó ruhatöltet esetén 2 mosólabda használata javasolt. A hatékonyság megőrzésének érdekében havonta 2-4 alkalommal javasolt a mosólabdát 1-2 órára napfényre tenni.

 


 

Tanácsok, tippek


Válogassuk külön a fehér ruhákat a színesektől! A mosólabdát a mosnivaló ruhakupac közepére helyezzük! Kapcsoljuk be a mosógépet! A környezetkímélő mosást követően a tiszta ruhákat a szokásos módon vegyük ki a mosógépből! A mosólabdát tároljuk száraz helyen!

 


 

Fontos!


A mosólabda használható a szokványos mosógépekben. Amennyiben szárító is tartozik a rendszerhez, távolítsa el a mosólabdát a szárító program megkezdése előtt!
A mosólabda 95 °C-os mosási hőmérsékletig használható. Kézi mosású program előtt áztassa be a mosni kívánt ruhadarabokat a mosólabdával együtt!


Extrém szennyezett ruhák esetében javasoljuk, hogy adjon egy kevés ökológiai mosószert a ruhákhoz (az ajánlott mennyiség 1/5 részét javasoljuk). Kérjük, ügyeljen arra, hogy a mosószermaradványok csak a következő mosást követően mosódnak ki a ruhákból maradéktalanul.

 

A mosólabda alapanyagai:
Méreganyag mentes (Adflex G 100) műanyag golyó és természetes, szabadalmaztatott és tesztelt kerámiagolyók.

 


 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Miért alkalmas a Maunawai® mosólabda kiváltképp a színes ruhák tisztítására?

 • A mosólabda nem tartalmaz fehérítőszert. Emellett a mosás során kiöblítésre kerülnek a mosószer maradványok, így a régebbi ruhák is újra színesebbé varázsolhatók.

 

Miből áll a zöld golyó? Ökológiai?

 • A golyó Adflex G-100 elnevezésű műanyagból áll, amely élelmiszeripari minőségű műanyag. A zöld szín növényi színezőanyagtól származik.

 

Mi a teendő erősen szennyezett ruhadarabok esetén?

 • Ebben az esetben javasoljuk, hogy adjon egy evőkanálnyi öko mosószert a mosáshoz.

 

Használhatok öblítőt a mosáshoz?

 • Nem szükséges, ugyanis a ruhák a mosólabda révén, kemikáliák nélkül visszanyerik puhaságukat, a törölközők, kéztörlők nedvszívó képessége pedig érezhetően jobb lesz.

 

Hogyan érhetném el azt, hogy ruháim mégis a kedvenc illatomat árasszák?

 • A ruhák alapesetben illatmentesen kerülnek ki a mosógépből. Ha a természetes, illatmentes frissesség mégsem lenne elegendő, adagoljon egy kevés éteri olajos öblítőt a fő mosószertartályba!

 

Károsíthatja a mosólabda a ruháimat a súrlódás révén?

 • Nem, alapvetően nem. Azonban törekedjen arra, hogy a mosógépet teli adag ruhákkal indítsa be! Finomabb ruhanemű mosása esetén használjon mosótasakot vagy mosóhálót!


Használhatom a mosólabdát 95 fokos mosásnál is?

 • Igen, de erre alapvetően nem lesz szüksége. A mosóerő már 30-40 fokos mosás esetén is kifejti teljes hatását. Ezzel a döntésével 50%-nál is több energiát spórolhat meg!


Minden foltot el tud távolítani a mosólabda?

 • A mosólabda a legtöbb esetben hatékonyan távolítja a foltokat és szennyeződéseket. Néhány makacsabb szennyeződés azonban előkezelést igényel. Nedvesítse be a szennyezett felületet, majd folttisztító szappannal vagy géllel dörzsölje át az anyagot! Ezt követően helyezze a ruhadarabokat a mosógépbe a mosólabdával együtt!

 

Mit tehetek az ellen, hogy a fehér ruháim szürkés árnyalatúvá váljanak?

 • Adjon minden fehér mosáshoz 1-2 teáskanálnyi fehérítőt!


Használhatok vízlágyítót a mosáshoz?

 

Miről ismerem fel, ha a mosólabdám már nem használható tovább?

 • A ruhái nem lesznek tiszták a mosást követően.

 

A magasabb mosási hőmérséklet megrövidítheti a mosólabda élettartamát?

 • Nem.


Mi a teendő finom szövetek (selyem, gyapjú, csipke, apró gombos szövet stb.) mosása esetén?

 • Helyezze a mosólabdát a mellékelt pamuttasakba, és kösse át kétszer a tasakot, hogy ne tudjon a mosás során kigurulni a labda. A ruhadarabokat így megkímélheti, ugyanakkor tisztaságukról is gondoskodhat.

 

Jobb-e a mosólabda a pálmaolajos új mosószereknél?

 • Igen, egyértelműen. Az olajpálma ültetvények esetében hatalmas probléma, hogy egyre nagyobb és nagyobb területeket használnak fel a pálmaültetvények számára, elvonva ezzel a szabad helyet az esőerdőktől és az élelmiszertermelő területektől. Ezenkívül a monokultúrák nagy mennyiségben igénylik különböző növényvédő szerek felhasználását.


Biztonságos a mosólabda gyerekek tekintetében?

 • Igen. Képzelje csak el, hogy a gyermekei éppen próbálják kibontani az öblítő flakonját. Vagy éppen elérhető közelségben van számukra egy adagnyi mosópor és egy kanál. Az ilyen rémisztő eset a mosólabdával természetesen nem történhet meg. Még a konyha padlóján gurulva sem jelent veszélyt a gyerekek számára, hiszen a labda oldalai gondosan rögzítettek, a mosólabda nem nyitható szét. Kérjük, ne feszegesse a mosólabdát, szétnyitása esetén az újbóli visszazárás nem lehetséges!


Miért kell időnként a mosólabdát napfényre tennem?

 • A mosólabdát kerámiagolyók alkotják, egyes kerámiagolyók pedig fotoszintetizáló baktériumokat tartalmaznak, melyeknek napfényre van szükségük a regenerálódáshoz (havonta 2-4 alkalommal javasoljuk 1-2 órás időtartamra a mosólabdát napfényre helyezni).

 


 

A mosólabdát rendelheted szettben de akár önállóan is.

 

Mosolabda_2019.jpgMosolabda_szett_2019.jpg

 

 

 

Kérdésed van az egészséges ivóvízzel kapcsolatban? 
Tudj meg minden fontos információt arról, hogy mennyire fontos egészséged fenntartásához a tiszta víz. Olvasd cikkeinket, életmód tanácsainkat. 

Keresztnév *

Email *

 

 


viztisztito_a_tiszta_vizert.png

AZT HISZED TUDOD, MIT ISZOL?

Ismerd meg a 10 legsokkolóbb tényt a csapvizről. 10 tényt, amiről senki nem beszélt még neked (nem véletlenül). 10 tényt, amivel minden egészségtudatos családnak tisztában kell lennie.

Érdekel a 10 tény!

maunawai_premium_hater.png

MAUNAWAI®

PI-víztisztító készülékek

Egészéges PI-víz, 8 Ft/liter áron cipelés nélkül!

 

fb_kini_konyha_hu.jpg

 

fb_kini_reggel_hu.jpg

 


fb_kini_ital_hu.jpg

 

Tiszta víz főzéshez is

 


  

szennyezett-az-ivoviz-magyarorszag.jpg

Több mint 300 településen mintegy 800 ezer ember még mindig arzénes vizet iszik!

 

ikon_checklist.pngMire figyelj? 

Csekklista víztisztító- vásárláshoz

ikon_poharviz.pngAz élet víze

Tudj meg többet a PI
vízről!

  

Maunawai szurovizsgalati eredmenyek_2017_forma-1.jpg

 

Maunawai szűrővizsgálati eredmények

 

Rólunk mondták: 

 

Nálunk az egész család csak ezt issza. Nem kell cipelni a vizet a boltból, mindig kéznél van a finom és egészséges víz. Csak ajánlani tudom a Maunawai-t.

Remete Ágnes - Budapest

Örülök, hogy a Maunawai mellett döntöttem. Péter mindig rendelkezésre áll, ha kérdésem van. Az alkatrész utánpótlás zökkenőmentes, a készülékkel eddig még nem volt probléma.

Németh Ágnes - Győr

Első sorban édesanyám miatt vásároltam meg a Maunawai Pi-víztisztító készüléket. Ő 72 éves, és egy hosszú betegség okán nagyon leromlott az állapota. Nem volt étvágya, rohamosan fogyott. Egy betegtársa ajánlotta a PI vizet. Mióta anyu ezt issza, visszatért az étvágya, idönként már a kertbe is kimegy kapálgatni úgy, mint régen....

Keményné Magdi - Békéscsaba

Tisztelt Jancsik Péter! Szükségem lenne még egy készülékre. 2 éve Floridában használok egyet. Nagyobbik fiam rendelte és küldte ki nekem. A nyarat otthon fogjuk tölteni és ott is szeretném Maunawai vizet fogyasztani.

Hegyi Katalin. SUNRISE, F.L. USA.

Mindkét gyerekemmel leteszteltem reggel a vizet és mindketten a tisztítottat felismerték! Kicsit kísérleteztem velük! Ma már nem kértek szörpöt se üdítőt csak töltögetik a kancsót!

Kovács Anikó - Budapest

 

 

Maunawai KINI_1_ hossztávú teszt.png

 

Maunawai KINI szűrőkancsó hosszútávú teszt

Kedves Péter, Minden rendben volt az összeszereléssel, és nagyon-nagyon elégedettek vagyunk. Oly annyira,hogy szükségünk is volna még egy ugyanilyen készülékre a szüleim részére.

Szabó Erika - Szentendre

Örülök, hogy a Maunawai mellett döntöttem. Péter mindig rendelkezésre áll, ha kérdésem van. Az alkatrész utánpótlás zökkenőmentes, a készülékkel eddig még nem volt probléma.

Németh Ágnes - Győr

További vélemények a Maunawai víztisztítóról

Adószám: 23561441-2-42
Bankszámla: Raiffeisen Bank
12011739-01373191-00100002

SWIFT: UBRTHUHB
IBAN: HU62 1201 1739 0137 3191 0010 0002

info@piviztisztito.hu

Tel.: +36 30 379 0087

 maunawai_logo_hu.pngA GeoMag Water Kft. a Maunawai PI víztisztító készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója.

2462 Martonvásár, Szent László út 5.

 

Impresszum Adatvédelmi Tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek 

 Fizetési és Szállítási Feltételek I Elállási Jog I Vásárlók Jogai - Tájékoztató

Honlapkészítés