Maunawai mosógolyó - ÖKO mosás

Mosolabda_szett_2019.jpgMaunawai® mosógolyó mosószer nélküli, vagy jelentősen csökkentett mennyiségű mosószerrel használható.

 

Maunawai mosólabda allergiások számára is alkalmas!

 

 

 

 A Maunawai® mosólabda előnyei:

 

 • Maunawai_mosogolyo_uj_2.jpghasználatával akár 100 %-ban mellőzhetjük a mosópor használatát.
 • vegyszermentes (nem tartalmaz tenzideket)
 • illatanyagmentes
 • ideális érzékeny bőrűek és allergiások számára
 • 30 °C-on is kiváló mosási eredményt biztosít
 • használatával csökkentjük a mosószer, áram és víz felhasználási mennyiségét, így pénzt spórolhatunk
 • nem szükséges fehérítőt használnunk, a színes ruháink megőrzik színüket
 • nem kell tartanunk a ruhában visszamaradt káros vegyszermaradványoktól
 • maradéktalanul közömbösíti a ruhák kellemetlen szagát
 • 3-4 éven át tartó élettartam (kb. 1000 mosás)

 


 

Hogyan történik a ruhák tisztítása mosószer felhasználása nélkül?


A mosólabdában található különböző kerámia kombinációk szerepe abban áll, hogy a víz felületi feszültségét felvéve könnyebben ki tudják oldani a ruhákban található szennyeződéseket és foltokat. A folyamat során higiéniai tekintetben is tisztává válnak a ruhák.
A mosólabda használatával megóvhatjuk ruháink színét, hiszen nem kell klórt használnunk. A ruhák mindemellett megőrzik rugalmasságukat.


A mosólabda eltávolítja a baktériumokat és semlegesít minden kellemetlen szagot – beleértve az izzadságszagot is. Valójában éppúgy működnek a mosólabdában található kerámiák, mint a megszokott kémiai anyagokból álló mosószerek – csak éppen méreganyagok felhasználása nélkül.

 

Maunawai® mosólabda allergiások számára is alkalmas!


Fontos aspektus, hogy bőrünk közvetlenül a mosási folyamat után ismét érintkezésbe lép a ruhadarabokkal. Különösen a gyerekek esetében, de számos felnőttnél is megfigyelhető, hogy érzékenyen reagálnak a szokványos mosószerekben található vegyszermaradványokra.


Az allergiás reakció gyakran piros foltok, kiütések formájában jelentkezik a bőrön. Az ilyen típusú allergiás reakciókat teljesen elfelejthetjük a mosólabda használatával!


Bio-kerámiagolyók

 

 • keramia matrix_4.jpg1. EM – effektív mikroorganizmusok . Ezek a kerámiagolyók olyan EM-organizmusokat tartalmaznak, melyek hozzájárulnak a vízstruktúra pozitív átalakulásához. A szennyeződések következtében kialakuló molekulahalmazok szétesnek, melynek következtében a víz lágyabbá válik. Ezt követően méregtelenítő, tisztító és fotoszintézis baktériumok kerülnek a vízbe. Ezáltal a vízben található szennyeződések az antioxidánsokhoz kötődve lebomlanak, és a kellemetlen szagokkal együtt távoznak a szövetekből.
 • 2. Antibakteriális kerámiagolyók. Az antibakteriális kerámiagolyók jelentős mértékben hozzájárulnak a megfelelő higiéniai tisztaság eléréséhez. Elektronokat és hidrogén-ionokat szabadítanak fel. A hidrogén-ionok hidroxilgyököket (OH-gyökök) alkotnak, melyek erős oxidálószerek.
 • Néhány kerámiagolyó fotoszintetizáló baktériumot is tartalmaz. Ebből adódóan a mosólabdát havonta 2-4 alkalommal célszerű napfényre tenni.
 • 3. Alkáli kerámiagolyók Az alkáli kerámiagolyók tovább tisztítják a ruhákat, és hozzájárulnak ahhoz is, hogy ne kelljen öblítőt használnunk. Ezek a golyók tulajdonságaik révén alkalizálják a vizet (ionizálják = magasabb pH-értékűvé válik). Akárcsak a kémiai tisztítószerek esetében, a víz alkalizálása révén folttisztító hatás érhető el. Ionizált víz által a fehérjék és zsírok – a foltok két nagy csoportja – könnyebben távolíthatók el a ruhadarabokból.
 • 4. Mágnesgolyók. A mágnesgolyó révén mágnesezett víz H2O molekulái hatszög-formába rendeződnek. Ezáltal kisebb klaszterek keletkeznek, melyek szintén hozzájárulnak az eredményes tisztításhoz. Mindemellett a mágnesgolyók által létrejött mágneses folyamatok révén elpusztulnak a vízben található baktériumok és más patogén elemek.

 

Valamennyi kerámiagolyó előállítása speciális folyamat révén történik, melynek során a kerámiát lúggal keverik. A kerámiagolyók egyedülálló kombinációinak összjátéka nyomán kiváló mosási eredmény érhető el.


Használati útmutató


A szokásnak megfelelően válasszuk szét a színes ruhákat a fehér ruháktól! Ha makacs szennyeződésekkel lenne dolgunk (vér, vörösbor, stb.) használjuk először a mosószappant. 3 vagy 20° Dh-nál magasabb vízkeménységi fok esetén javasolt Öko-vízlágyítót használni.

 

 • MW_Waschball_Anleitung_hu_100x100-1.jpg1. Helyezze a mosólabdát a ruhaneműkkel együtt a mosógépbe. A ruhaneműk károsodásának elkerülése érdekében minden esetben teljes adag mosást indítson el. Amennyiben kevesebb mosnivalója van, ami nem tesz ki egy teljes adagot, tegye a mosólabdát a csomaghoz mellékelt pamuttasakba, majd kösse be a tasakot!
 • 2. Állítsa be a mosógépben a kívánt programot!
 • 3. Fehér mosás indítása esetén adjon egy teáskanálnyi öko-lágyítószert a mosnivalóhoz.
 • 4. Indítsa el kívánt programot! Ha a mosólabdával tisztítja ruháit, egyáltalán nem, vagy kis mennyiségű mosószerre lesz szüksége ruhái tisztaságának eléréséhez. Hogy kíván-e mosószert adni ruháihoz, azt döntse el a mosási eredmény alapján! Ha nem tud lemondani a ruhák friss illatáról, adagoljon egy evőkanálnyi mosóport a fő mosószer tárolóba!

 

Használat időtartama: a mosólabda kb. 3-4 éven át hatékonyan fejti ki tisztító hatását. 5-6 kg-ot meghaladó ruhatöltet esetén 2 mosólabda használata javasolt. A hatékonyság megőrzésének érdekében havonta 2-4 alkalommal javasolt a mosólabdát 1-2 órára napfényre tenni.

 


 

Tanácsok, tippek


Válogassuk külön a fehér ruhákat a színesektől! A mosólabdát a mosnivaló ruhakupac közepére helyezzük! Kapcsoljuk be a mosógépet! A környezetkímélő mosást követően a tiszta ruhákat a szokásos módon vegyük ki a mosógépből! A mosólabdát tároljuk száraz helyen!

 


 

Fontos!


A mosólabda használható a szokványos mosógépekben. Amennyiben szárító is tartozik a rendszerhez, távolítsa el a mosólabdát a szárító program megkezdése előtt!
A mosólabda 95 °C-os mosási hőmérsékletig használható. Kézi mosású program előtt áztassa be a mosni kívánt ruhadarabokat a mosólabdával együtt!


Extrém szennyezett ruhák esetében javasoljuk, hogy adjon egy kevés ökológiai mosószert a ruhákhoz (az ajánlott mennyiség 1/5 részét javasoljuk). Kérjük, ügyeljen arra, hogy a mosószermaradványok csak a következő mosást követően mosódnak ki a ruhákból maradéktalanul.

 

A mosólabda alapanyagai:
Méreganyag mentes (Adflex G 100) műanyag golyó és természetes, szabadalmaztatott és tesztelt kerámiagolyók.

 


 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Miért alkalmas a Maunawai® mosólabda kiváltképp a színes ruhák tisztítására?

 • A mosólabda nem tartalmaz fehérítőszert. Emellett a mosás során kiöblítésre kerülnek a mosószer maradványok, így a régebbi ruhák is újra színesebbé varázsolhatók.

 

Miből áll a zöld golyó? Ökológiai?

 • A golyó Adflex G-100 elnevezésű műanyagból áll, amely élelmiszeripari minőségű műanyag. A zöld szín növényi színezőanyagtól származik.

 

Mi a teendő erősen szennyezett ruhadarabok esetén?

 • Ebben az esetben javasoljuk, hogy adjon egy evőkanálnyi öko mosószert a mosáshoz.

 

Használhatok öblítőt a mosáshoz?

 • Nem szükséges, ugyanis a ruhák a mosólabda révén, kemikáliák nélkül visszanyerik puhaságukat, a törölközők, kéztörlők nedvszívó képessége pedig érezhetően jobb lesz.

 

Hogyan érhetném el azt, hogy ruháim mégis a kedvenc illatomat árasszák?

 • A ruhák alapesetben illatmentesen kerülnek ki a mosógépből. Ha a természetes, illatmentes frissesség mégsem lenne elegendő, adagoljon egy kevés éteri olajos öblítőt a fő mosószertartályba!

 

Károsíthatja a mosólabda a ruháimat a súrlódás révén?

 • Nem, alapvetően nem. Azonban törekedjen arra, hogy a mosógépet teli adag ruhákkal indítsa be! Finomabb ruhanemű mosása esetén használjon mosótasakot vagy mosóhálót!


Használhatom a mosólabdát 95 fokos mosásnál is?

 • Igen, de erre alapvetően nem lesz szüksége. A mosóerő már 30-40 fokos mosás esetén is kifejti teljes hatását. Ezzel a döntésével 50%-nál is több energiát spórolhat meg!


Minden foltot el tud távolítani a mosólabda?

 • A mosólabda a legtöbb esetben hatékonyan távolítja a foltokat és szennyeződéseket. Néhány makacsabb szennyeződés azonban előkezelést igényel. Nedvesítse be a szennyezett felületet, majd folttisztító szappannal vagy géllel dörzsölje át az anyagot! Ezt követően helyezze a ruhadarabokat a mosógépbe a mosólabdával együtt!

 

Mit tehetek az ellen, hogy a fehér ruháim szürkés árnyalatúvá váljanak?

 • Adjon minden fehér mosáshoz 1-2 teáskanálnyi fehérítőt!


Használhatok vízlágyítót a mosáshoz?

 

Miről ismerem fel, ha a mosólabdám már nem használható tovább?

 • A ruhái nem lesznek tiszták a mosást követően.

 

A magasabb mosási hőmérséklet megrövidítheti a mosólabda élettartamát?

 • Nem.


Mi a teendő finom szövetek (selyem, gyapjú, csipke, apró gombos szövet stb.) mosása esetén?

 • Helyezze a mosólabdát a mellékelt pamuttasakba, és kösse át kétszer a tasakot, hogy ne tudjon a mosás során kigurulni a labda. A ruhadarabokat így megkímélheti, ugyanakkor tisztaságukról is gondoskodhat.

 

Jobb-e a mosólabda a pálmaolajos új mosószereknél?

 • Igen, egyértelműen. Az olajpálma ültetvények esetében hatalmas probléma, hogy egyre nagyobb és nagyobb területeket használnak fel a pálmaültetvények számára, elvonva ezzel a szabad helyet az esőerdőktől és az élelmiszertermelő területektől. Ezenkívül a monokultúrák nagy mennyiségben igénylik különböző növényvédő szerek felhasználását.


Biztonságos a mosólabda gyerekek tekintetében?

 • Igen. Képzelje csak el, hogy a gyermekei éppen próbálják kibontani az öblítő flakonját. Vagy éppen elérhető közelségben van számukra egy adagnyi mosópor és egy kanál. Az ilyen rémisztő eset a mosólabdával természetesen nem történhet meg. Még a konyha padlóján gurulva sem jelent veszélyt a gyerekek számára, hiszen a labda oldalai gondosan rögzítettek, a mosólabda nem nyitható szét. Kérjük, ne feszegesse a mosólabdát, szétnyitása esetén az újbóli visszazárás nem lehetséges!


Miért kell időnként a mosólabdát napfényre tennem?

 • A mosólabdát kerámiagolyók alkotják, egyes kerámiagolyók pedig fotoszintetizáló baktériumokat tartalmaznak, melyeknek napfényre van szükségük a regenerálódáshoz (havonta 2-4 alkalommal javasoljuk 1-2 órás időtartamra a mosólabdát napfényre helyezni).

 


 

A mosólabdát rendelheted szettben de akár önállóan is.

 

Mosolabda_2019.jpgMosolabda_szett_2019.jpg

 

 

 

Kérdésed van az egészséges ivóvízzel kapcsolatban? 
Tudj meg minden fontos információt arról, hogy mennyire fontos egészséged fenntartásához a tiszta víz. Olvasd cikkeinket, életmód tanácsainkat. 

Keresztnév *

Email *

 

 


viztisztito_a_tiszta_vizert.png

AZT HISZED TUDOD, MIT ISZOL?

Ismerd meg a 10 legsokkolóbb tényt a csapvizről. 10 tényt, amiről senki nem beszélt még neked (nem véletlenül). 10 tényt, amivel minden egészségtudatos családnak tisztában kell lennie.

Érdekel a 10 tény!

maunawai_premium_hater.png

MAUNAWAI®

PI-víztisztító készülékek

Egészéges PI-víz, 8 Ft/liter áron cipelés nélkül!

 

fb_kini_konyha_hu.jpg

 

fb_kini_reggel_hu.jpg

 


fb_kini_ital_hu.jpg

 

Tiszta víz főzéshez is

 


  

szennyezett-az-ivoviz-magyarorszag.jpg

Több mint 300 településen mintegy 800 ezer ember még mindig arzénes vizet iszik!

 

ikon_checklist.pngMire figyelj? 

Csekklista víztisztító- vásárláshoz

ikon_poharviz.pngAz élet víze

Tudj meg többet a PI
vízről!

  

Maunawai szurovizsgalati eredmenyek_2017_forma-1.jpg

 

Maunawai szűrővizsgálati eredmények

 

Rólunk mondták: 

 

Harmadik hete, hogy nem vásárolunk ásványvizet. Ez kb. 15000 Ft megtakarítást jelentett. Napi 6 palack Szentkirályi 120 Ft / palack átlagárral számolva. Nyáron ennek a mennyiségnek a duplája is elfogyott. Arról nem is beszélve, hogy a bevásárlások alkalmával nem kell ezt a vízmennyiséget hazacipelni. Az összes ásványvíznek van egy jellemző íze, ami alapján nem tudnám beazonosítani őket, de mellékízük van. A csapvíz íze mindig változó. A fogyasztása néha egy kis mellékízzel, néha meg kifejezetten kellemetlen ízzel párosul. Azt, hogy mit szűrt ki a készülék a csapvízből három hét alatt, a csatolt kép szemlélteti. A kicsomagolt kerámia szűrő felülete hófehér volt. Mára a szennyeződés egy összefüggő sárgás bevonatot képez. A Pí viz a semleges ízével kifejezetten finom, a fogyasztása kellemes. A készülék beüzemelése a szállítás napján megtörtént. Azóta a gyerekek minden nap ezt viszik az iskolába. A feleségem és én is ezt fogyasztjuk a munkahelyünkön. Gondolkodunk nagyobb, 1 literes műanyag flakonok vásárlásán. Különösebb élettani hatását nem tapasztaltunk idáig. Bár a 16 éves fiam azt mondja, hogy az órákon jobban tud koncentrálni és aktívabban vesz részt rajtuk. Ezt már több tanár is észre vette. Néhány barátunk is fogyasztott a vízből. Mindenki finom ízűnek tartotta. Édesanyám két éve használ egy másik típusú nem Pí víz szűrő készüléket. Neki is jobban ízlik a mi vizünk. Azt mondja, hogy nincsen mellékíze, mint az ő tisztított vizüknek. Röviden ennyi a tapasztalatunk, elmondhatom, hogy a vásárlást nem bántuk meg. A vizet szívesen isszuk, az íze kellemes. A készülék 7-8 hónap alatt vissza hozza az árát és biztosak lehetünk abban, hogy az így fogyasztott élő víz egészségesebb, mint az idáig használtak.

Garamszegi József - Budapest

Az edzőm ajánlotta a pi-vizet. 25 kilót már fogytam, de maradt még rajtam pár kiló felesleg, ami sehogy se akart lemenni. A pi-víz rendbe tette az anyagcserémet, és csak 3 kiló választ el...

Kiss Tamás - Budapest

Kedves Jancsik Péter! Ismételten megkeresem Önt, mivel lassan letelik az 1 év amióta megvásároltam a PIPrime K8 tipusú víztisztító készüléket. A készülék remek ,nem iszunk más vizet ( még a kutyánk is ezt issza ), nagyon érezzük a különbséget ha máshol kell vizet fogyasztanunk. Valahogy a testünk-lelkünk is más, bár jógázunk is de ez még jobb így. Levelemhez csatolom azt a szűrőcsere csomagot amit most meg szeretnék rendelni.

Takácsné Telek Erika - Hatvan

Köszönjük a MAUNAWAI termékcsalád Quelle PiPrime K2 víztisztító berendezését. Tökéletes vizet készít. Nagyon jó ízű. Sokkal szívesebben iszunk vizet. Pedig nekünk nem csapvízből kell, hanem kút vízből. Az üveg tartállyal tökéletes és nagyon szép.

Brassai Tamás - Pákozd

Kedves Péter, Nagyon köszönöm! Igazán profi és minőségi összeállítás. Imádom az ilyen precíz maximalista embereket.... Ezért úgy döntöttem, hogy bár egyszerűbb és kevésbé költséges lenne a másik típussal most kiépíteni a vízlágyítást, mégis inkább várunk vele, és utólag kerül a rendszer kialakításra.

Margit - Piliscsaba

 

 

Maunawai KINI_1_ hossztávú teszt.png

 

Maunawai KINI szűrőkancsó hosszútávú teszt

A víztisztító berendezést rendben megkaptuk.A víz csodálatosan finom. A további munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok.

Piatsek Györgyné - Budapest 19.ker.

Nálunk az egész család csak ezt issza. Nem kell cipelni a vizet a boltból, mindig kéznél van a finom és egészséges víz. Csak ajánlani tudom a Maunawai-t.

Remete Ágnes - Budapest

További vélemények a Maunawai víztisztítóról

Adószám: 23561441-2-43
Bankszámla: Raiffeisen Bank
12011739-01373191-00100002

SWIFT: UBRTHUHB
IBAN: HU62 1201 1739 0137 3191 0010 0002

jancsik.peter@piviztisztito.hu

Tel.: 06 20 447 1677

 maunawai_logo_hu.pngA GeoMag Water Kft. a Maunawai PI víztisztító készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója

 

Impresszum Adatvédelmi Tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek 

 Fizetési és Szállítási Feltételek I Elállási Jog I Vásárlók Jogai - Tájékoztató

Honlapkészítés