Pi-víz vagy fordított ozmózis (RO) készülékkel előállított víz…melyik jobb?

Sokan használnak manapság víztisztító berendezéseket. A minőségi, házi víztisztítás mérhetően jobb vízzel lát el minket, mint a klóros csapvíz, vagy a legtöbb palackos ásványvíz. És ezt töredék áron!

 

kérdőjel.jpgHa eldöntöttük, hogy víztisztító készüléket vásárolunk, utána nehéz eligazodni, hogy milyet is vegyünk, melyik is a legjobb?

 

A kínálat nagy, a választást azonban megkönnyíti, ha ebből a szempontból nézzük meg:


Nem az a fontos, hogy melyik a legjobb (Csili-vili, tele elektronikával), hanem az, hogy melyik állítja elő az emberi szervezet (sejtek) számára leginkább megfelelő folyadékot!


Egy fontos dolog, és ne felejtsük el: a víz színtelen, szagtalan,íztelen folyadék. Az ivóvíz kellemes ízét a benne oldott anyagok okozzák!

 

Alapvetően a piacon négy víztisztító típus között lehet válogatni mindenféle árkategóriában, de érdemes átgondolkodni a zuhanyszűrő alkalmazását is fürdéskor!

 

Ezek:

1. Fordított ozmósis (RO) készülékek

2. Lúgosító víz ionizátorok

3. Asztali vízszűrő berendezések

4. Pi-víztisztító berendezések


A fenti négyből jelenleg két típust szeretnék kiemelni: az egyik a fordított ozmózis (reverse osmosis) víztisztítók, a másik a Pi-víztisztító.

 

PI VS RO.jpg

 

Pi-víz ’VS’ fordított osmósis készülékkel előállított víz…

 

A vízszűrő rendszerek teljesítményének bárki utána tud nézni és könnyen ellenőrizheti, ha átolvassa a laborvizsgálati eredményeket. Ezek a mérési adatok felsorolják azokat a szennyeződéseket, amelyeket eltávolít, vagy csökkent az otthoni víztisztító berendezés.

Egyszerűen éljünk az összehasonlítás módszerével: milyen a víztisztító készülék teljesítménye egy másikhoz képest?

 

Az otthoni víztisztító berendezések összehasonlításakor ezekre figyeljünk:

– szennyeződés mértékének csökkentése, fenntartási költségek, beszerzési költségek figyelembevételével könnyebb meghatározni, melyik az a víztisztító berendezés, ami az Ön igényeinek legjobban megfelel.

Fontos tehát, hogy áttekintsük a különböző víztisztító berendezések előnyeit és hátrányait, vagy technológiáját!

 Fordított ozmózist alkalmazó, (reverse ozmozis) víztisztító készülék

 

Mi a fordított ozmózis?

ozmózis-membrán-vízszűrés.jpgA fordított ozmózis a természetes ozmózis áramlás megfordítása. Ebben víztisztító rendszerben nem az a cél, hogy a sókat tartalmazó oldatot felhígítsák, hanem hogy elkülönítsék a tiszta vizet a sóktól és egyéb szennyeződésektől. Ha a természetes ozmózisáramlást megfordítjuk, a víznek a sós oldatból át kell áramolnia a membránon az ellenkező irányba a nyomás miatt. Ezt a folyamatot nevezzük FORDÍTOTT OZMÓZISNAK. A módszer segítségével tiszta vizet lehet előállítani úgy, hogy kiszűrjük a sókat és egyéb szennyeződéseket.

 

Fordított ozmózis víztisztító (RO) technológia a gyakorlatban:

 

A fordított ozmózist elsősorban az ivóvízkezelés során alkalmazzák, ahol zárt technológiai rendszerben, nyomás alatt egy féligáteresztő rétegen (membránon) préselik át a már több lépcsőben előszűrt vizet. A fordított ozmózis során használtmembrán vízáteresztő rés mérete 0,0001 mikron nagyságú, amely így kiszűri a tisztításra szánt vízben lévő szinte összes fizikai és kémiai szennyezőanyagot, valamint a biológiailag aktív szervezeteket is.

 

Fordított ozmózis víztisztító készülék (RO) előnye:

 

Elmondhatjuk, hogy a fordított ozmózis technológia az egyik leghatékonyabb víztisztítási technológia, mert - a membránszűrő tulajdonságaiból adódóan (résméret: 0,0001 mikron) - eltávolítja a baktériumoknál ezerszer kisebb szennyeződéseket is az ivóvízből és gyakorlatilag csak a vízmolekulákat engedi át a réseken. A membránszűrő réseinél a vírusok pl. 200-szor, a baktériumok pedig 2000-szer nagyobbak! A fordított ozmózis technológiával működő víztisztító általánosságban 95%-os hatásfokkal távolítja el a vízből a szennyező anyagokat.

 

 

A fordított ozmózis víztisztító hátránya:

 

 1. S3-RO585.jpgajnos kivonja az ásványi anyagokat is (Kalcium, Magnézium, stb...), melyek szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. Az ára egy jó minőségű fordított ozmózis víztisztítónak igen magas. Általában magas üzemeltetési költsége is van, és nagyon lassú az átfolyási sebessége.

 

 1. Ma már a legtöbb vezető vízszűrő gyártó nem ajánlja az ásványi anyagok kivonásával járó vízszűrő technológiákat. Éppen ezért csökkent is a népszerűsége a fordított ozmózis elvén működő víztisztító készülékeknek. Még ma is folyamatos viták folynak arról, hogy az ásványtalanított ivóvíz, vagy a szűrt, ásványi anyagokban gazdag víz az egészségesebb.

 

Józan ésszel gondolkodva így beszélhetünk: Sehol a Földön nem találunk ásványi anyagtól mentes vizet. A természetben minden friss vízben találunk némi természetes ásványi anyag maradványt. Például Kalciumot, Magnéziumot és Káliumot, amelyek fontosak az emberi szervezet számára. Mivel a természet ezt így alakította, nem valószínű, hogy az emberi szervezet úgy fejlődött volna, hogy ne legyen szüksége ezekre az ásványi anyagokra.

 

Sok hiteles tanulmány, és könyv is ír arról, mennyire veszélyes következménye lehet az ásványi anyagoktól mentes ivóvíz huzamosabb ideig történő fogyasztásának.( Dr. F. Batmanghelidj: A tested vízért kiált!, Harald W. Tietze: Fiatalodj, ne öregedj!)

 


Who_is_Dr_Rona_-_Final.jpgDr. Zoltan Rona szerint, minél több desztilláltvizet fogyasztunk el, annál valószínűbb az ásványianyag-hiányos állapot kialakulása. 

Dr. Paavo Airola, rákkutató és a „Hogy érezzük jól magunkat”, „A rák kialakulásának okai, a megelőzés és gyógyítás” című publikációk írójának véleménye is szinte ugyanez.

 

asvanyi_anyagok_n.jpgSokévi kutatást követően a Világ Egészségügyi Szervezete (WHO) is arra a megállapításra jutott, hogy az ivóvíznek tartalmaznia kell alapvető ásványi anyagokat.

 

Ásványi anyagok 2.jpg

 

Több komoly negatív hatású esemény is történik a szervezetünkben, ha ilyen, ásványi anyagoktól megfosztott vizet fogyasztunk:

 

 1. Először is a „kifosztott” (RO) víz több hidrogént tartalmaz, mely tulajdonképpen savas kémhatású, így 5,5 - 6,0 pH értékkel rendelkezik. Ha savas kémhatású anyagot viszünk be a szervezetbe, testünk a szükséges ásványi anyagokat a fogainkból és a csontjainkból vonja ki azért, hogy bikarbonátot termeljen, ami semlegesíti a savat.
 2. Amennyiben szervezetünk „elsavasodik” (vagyis kémhatása inkább savas, mint lúgos), akkor a szabadgyökök termelődése megnő, ami növeli a rák kialakulásának esélyét. Számos tanulmány szerint a rákos sejtek csak savas környezetben képesek növekedni.
 3. A fordított ozmózis víztisztító berendezés a molekulaméret elvén távolítja el az anyagokat, de valójában a legtöbb szintetikus kémiai anyag molekulája kisebb, mint a vízé, ezért hatékonyan nem távolítható el ezzel a módszerrel.
 4. A fordított ozmózisos víztisztítók általában több karbantartást igényelnek. Mivel a fordított ozmózis elvén működő víztisztítók általában kevesebb, mint 4,5 liter vizet állítanak elő óránként, kiegészítő tárolóedény kell hozzájuk. A fordított ozmózis során átlag 7-9 liter csapvíz szükséges 1 liter tisztítottvíz előállításához, tehát még vizet is pazarolnak. Jóllehet ma már a legtöbb RO berendezésben visszapótolják a kivont ásványi anyag egy részét, de aki kóstolt már ilyen vizet az tudja, hogy ez egy kellemetlen mellékízt okoz, ráadásul az ásványi anyag visszapótló patrtont sem adják ingyen!
Pi víztisztító készülék

 

 

ismerteto-PI.jpg

 


A MAUNAWAI® PI víz képes az emberi szervezet a legjobb teljesítményre késztetni. Fogyaszthatják csecsemők, gyermekek, felnőttek, sportolók, fogyókúrázók, idős emberek, egészségesek és betegek egyaránt. A MAUNAWAI PI- vízben az öt alapelv egyesül: szűrés – információadás – harmonizálás – biológiai rendelkezésre állás

 


maunawai_Napui_2017.pngQuelle_PiPrime_K8.pngmaunawai_KINI_zold_1.png


A MAUNAWAI Pi-víztisztító készüléknél 3 előszűrési fázis található.

 

 • keramia_rajz.jpgA kerámia előszűrő megakadályozza a por, a rozsda és a vízben áramló szennyeződések továbbjutását. A szűrő pórusmérete 0,2μm finomságú, így meggátolja a baktériumok továbbhaladását is, hatékony védelmet biztosítva ezzel a csírák valamennyi fajtájának kialakulásával szemben!

 

 

Filter PREMIUM-PI.jpg

 • Egy aktívszenes szűrő minősége és teljesítőképessége függ a szűrőanyag kötőképességétől és az átfolyás sebességétől. A piacon található más aktívszenes szűrőkhöz viszonyítva a MAUNAWAI®-szűrők esetében az áteresztés sebessége jelentősen csökken, ezáltal fokozva a rendszer kötőképességének hatását. A kókuszhéj felhasználásával készült hightech-aktívszenes szűrőréteg hatékonyan távolítja el a vízből az olyan szennyeződéseket, mint például a klór, a peszticidek, a nehézfémek és egyéb szennyeződések. A nehezen kötődő anyagok (pl. réz, cink, gyógyszer- és hormonmaradványok) szűrésében a MAUNAWAI®-szűrők rendkívül hatékonynak bizonyulnak. A szénszűrők úgy kötik meg és távolítják el a szennyeződéseket, hogy kémiailag, vagy fizikailag lebontják, vagy megkötik azokat. Az aktív szenet az amerikai intézetek, mint pl. az EPA is a legjobb, elérhető technológiaként tartja számon, mely alkalmas a klór és a vegyi szennyező anyagok eltávolítására.

 

 • Eloszuro egyseg_4db.pngEbben a szűrési fázisban a speciális töltet segítségével nagymértékben csökken a víz mésztartalma, a víz lágyabb lesz, természetes pozitív töltésével megújítja az átszűrt folyadék szerkezetét.Ez a szűrőegység külön cserélhető, az elhasználódás mértékének megfelelően. Kemény víz esetén gyorsabb az elhasználódás, hiszen a filter több keménységet okozó részecskét köt meg, így gyakrabban kell cserélni. Nitrátos víz esetén ez a réteg a fő nitrát szűrő is egyben. Az egységet közvetlenül a PI-filter tetejére kell helyezni, így a kerámiaszűrőből lecsepegő lebegő szennyeződéstől már megszűrt víz ezen keresztül szűrődik tovább.

 

 


 

MAUNAWAI® Pi-víz aktiválás

 

 

keramia matrix_5N.jpg

 

A MAUNAWAI®-víztisztító készülékek központi egységében több mint 20 különböző, gondosan megalkotott összetételű kerámiagolyó helyezkedik el. A porózus, ugyanakkor stabil állapotú kerámia-mátrixot egy speciális és igen költséges folyamat során állítják elő. Az ősi timföld alapanyagot 1000 celsius fok körüli hevítésével természetes állapotban és kötött formában mintegy beégnek, bevésődnek az anyag különböző tulajdonságai és információi.

Az így tárolt tulajdonságok hosszúhullámú infravörös-sugárzás és ioncsere folyamatok révén kioldódnak a vízben. Ezáltal a nem illeszkedő (nem természetes) információk semlegessé válnak, és kikerülnek a rendszerből, valamint visszarendeződik a víz eredeti állapotában megfigyelhető, klaszteres molekulastruktúrája.

 

A MAUNAWAI® kerámia-mixtúrájának összjátékával a kolloid timföld elektromos vezetésével és a keletkező elektromágneses hullámok, valamint hosszúhullámú infravörös sugarak és ioncsere folyamatok következtében számos erősítő és gyorsító, szinergikus folyamat játszódik le, melyek összessége hozzájárul a vízminőség optimalizálásához.


Turmalin kerámia réteg

 

keramia matrix_4.jpgElősegíti a természetes klaszterképződést, növeli a víz energiaszintjét. Ez a réteg az infravörös sugarak és negatív ionok forrása, és ionizálja (negatív töltésű ionjai által lúgosítja is), energetizálja a vele érintkező vizet. Hatására a vízmolekulák rendezettebb és kisebb klaszterformákat vesznek fel. A kezelt víz viszkozitása kb. 10%-kal nő a turmalin kerámia hatására. A turmalin képes mély infravörös sugarak kibocsájtására.

 

Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás. A molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami az ennek megfelelő fiziológiás változásokkal járhat együtt, pl. a vérellátottság javulásával, az izomzat lazulásával, gyulladáscsökkentéssel, fájdalomcsillapítással. Az enzimtermelődés serkentése pedig az anyagcsere aktivitásának emelkedésével jár.

 

Ennek a tulajdonságának köszönhetően a testünket a víz frekvenciájára hangolják. A testünk molekulái ugyanazt a rezgésfrekvenciát veszik fel, amivel a turmalinnal kezelt víz rendelkezik. Ezáltal az élő szervezet energiaszintje megnő, a molekulák rezgésszáma emelkedik. Ez aktivizálja a sejteket, és a sejtanyagcserét.

 

PI®-Alcalina-Bio –kerámia réteg

 

keramia matrix_1.jpgNyomelemek formájában ásványi anygokat juttat a vízbe, emellett elősegíti a víz természetes struktúrájának kialakulását. Természetes vízstruktúrát képez – lúgosít. A PI kerámia réteg képes a kicsi és nemkívánatos molekulákat és a szabadgyököket megkötni

A Pi-kerámiákból csekély mennyiségű vastartalmú só (Fe2Fe3Cl5) oldódik ki. Ez az összetétel a természetes sejtvízben is megtalálható, ez a fázis nagyon fontos része a szűrés-kezelésének. A speciális vastartalmú só nagyban befolyásolja a víz élettani hatását és energetikai struktúráját. Ennek következménye olyan kémiai és bioenergetikai tulajdonságok létrejötte, melyek közös jellemzővel rendelkeznek szervezetünk sejtjeivel. A vastartalmú sók különösen a sejtek közötti, megfelelő információátvitelért felelősek. Ez az anyag mely megakadályozza az oxidációt egyúttal növeli a sejtek vitalitását.

 

A Magic Ball/Alkalina/BioCere kerámiagolyók más felhasznált bio-kerámiák mellett olyan természetes képződmények variánsait tartalmazza, melyek fő tulajdonságai révén tovább csökkentik a víz klaszter struktúrájának méretét, szabályozzák a pH-értéket és visszaállítják a víz természetes kalcium-magnézium szintjét.


EM-kerámia-kálcium réteg

 

EM_keramia.jpgElektromágneses energetizálási folyamat, a természetes egyensúlyt véglegesítése. Ebben a fázisban lépnek életbe a szintén szabadalmaztatott kerámiagolyók, melyek korallból nyert kalciumot tartalmaznak. Ezeknek a kerámiagolyóknak a segítségével, amik kalciumionokat tudnak leadni, megkötődnek a vízben található szabad magnéziumionok. Ezen kerámiagolyók által tovább tökéletesedik a kiegyensúlyozottság és természetes kalcium-magnézium egyensúly.


Az EM-kerámia probiotikus, az életet támogató rezonanciamezőt hoz létre, mely nem jelent alkalmas környezetet patogén csírák és degeneratív kórok számára, mivel rezgésspektrumuk eltérő.

 

A Sango-korall - Hegyi kristály – Zeolit réteg

 

keramia matrix_6_kez.jpgA Sango-korall képes az ásvány-ion tartalmat és a víz pH-ját szabályozni, nagyban növeli a víz redoxpotenciál értékét. A Sango korallból előállított golyók képesek az ásvány-ion tartalmat és a folyadék pH-ját szabályozni. Ezek a korallok a Dél-Japán Okinawa korallszigeteken találhatóak meg. A Japán Egészségügyi Minisztérium felügyelete mellett több olyan egyetemi vizsgálat készült, amiben a korallok hatásait vizsgálták. A kutatók azt találták, hogy az Okinawán fogyasztott ivóvíz egyedülálló, mivel az a szigetet alkotó korallból kioldódott ionizált ásványi anyagokat tartalmazza. Fogyasztásával kimagasló sav/bázis egyensúlyt érnek el a szervezetben. A kivételes ásványi- és nyomelem tartalmú víz összetételét kémiailag nagyon hasonlónak találták az emberi testfolyadék összetételével.

 

A Hegyi kristályok feltöltik a vizet természetes energiájukkal, és növelik a víz redoxpotenciálját azáltal, hogy megnövelik a folyadék elektronegativitását.


A Zeolit ásványok - nagy porozitású biokatalizátorok - megkötnek olyan káros mikromolekulákat is, mint pl. az ammónium és az arzén, és a Pi-kerámiákkal összjátékban optimalizálják a vizet. Az ásványi kövek az ásványi anyagok olyan speciális összetételét biztosítják, melyek rendkívül fontosak az emberek számára. Ezek az ásványi anyagok nyomokban adódnak a vízhez, és hozzájárulnak a MAUNAWAI® pi-víz enyhén lúgos állapotához.

 

Mágneses csap - finom mágneses mező, energiaszint szabályozás

 

A Pi-vizes technológia utolsó fázisában egy állandó mágnes beállítja az átfolyó pivíz energiaszintjét arra az energetikai koordinációra, amely az emberi sejtvíznek megfelelő.

 

A szűrőfolyamat során a Maunawai® Pi-víz jellemzői nagyon közel kerülnek a sejtjeink belsejében levő intracelluláris folyadék tulajdonságaihoz. A Pi technológia a víz kémia és energetikai tulajdonságát optimalizálja, klaszter méretét lecsökkenti (az összekapcsolódó víz molekulákat klaszternek nevezik), így az könnyebben felszívódik.


A Pi-víz hexagonális kristály szerkezetűvé válik, azaz a klaszterei 6 molekulát fognak tartalmazni, míg bármilyen más víz klaszterei 16, de akár 50 molekulát is tartalmazhatnak.

A rendezett, kis klaszterű szerkezet, és az ideális energiaszint megkönnyítik a sejtmembránon történő áthatolást. 

 

hexagonalis_viz.jpg


Mindezek által a Pi-folyadék jellemzői nagyon közel kerülnek a sejtjeink belsejében levő intracelluláris folyadék tulajdonságaihoz. A Pi technológia a víz kémia és energetikai tulajdonságát optimalizálja, klaszter méretét lecsökkenti (az összekapcsolódó vízmolekulákat klaszternek nevezik), így az könnyebben felszívódik.

A Pi-víz hexagonális kristály szerkezetűvé válik, azaz a klaszterei 6 molekulát fognak tartalmazni, míg bármilyen más víz klaszterei 16, de akár 50 molekulát is tartalmazhatnak.

 

A rendezett, kis klaszterű szerkezet, és az ideális energiaszint megkönnyítik a sejtmembránon történő áthatolást.

 

Végül álljon itt két idézet kommentár nélkül:
„…A víznyalábok (klaszterek) oszlopokból állnak, amit a Pi technológia kisméretű hatszögletű (hexagonális) vízklaszterekké alakít. Melyek beleilleszkednek és áthatolnak az emberi sejtmembránok hatszögletű csatornáin, ahol gyorsan ki tudják fejteni jótékony hatásukat és kimossák a szennyet…" (Water as a Communicator - Institute of Heartmath Research Center).


„…Az öregedés a szervezetek, szövetek és sejtek hatszögletű vízcsomóinak elvesztése és a teljes test víztartalmának csökkenése. Ha újra bevisszük a hatszögletű vízcsomókat a testbe, megnő a vitalitásunk, lecsökken az öregedési folyamat, és megelőzzük a betegségeket…"
( Molecular Water Environment Theory: – Dr. Mu Shik Jhon.)

 

miért igyunk tiszta vizet.jpg


A pi-víztisztító készülék előnye:


Naponta körülbelül 3 liter intracelluláris (sejten belüli) víz újul meg a szervezetünkben. Ez a reformálás sok energiába kerül a testnek. Ezért fontos, hogy ezt milyen „alapanyagból” kell elvégeznie. A Pi-víz kivételes forrása annak az ideális víznek, amelyre a testnek szüksége van.

 

 • Vízvezeték, és áram nélkül
 • Egészséges és költségkímélő
 • Természetes (gravitációs) szűrési folyamat
 • Nagyon finom íz, mellékízek nélkül, lágy forrásvíz minőségben.
 • 80-99%-os szűrési képesség, fizikai és kémiai szennyeződéseknél, trihalogén-metánok, peszticidek esetén, (kiszűri a víznél kisebb molekulájú szintetikus kémiai anyagokat is, amit a fordított ozmózis elvén működő készülékek sok esetben nem szűrnek) A MAUNAWAI Pi-víztisztító készülék labor és tudományos vizsgálati eredményeit ide kattintva lehet elérni.
 • Pótolja a kiürült létfontosságú ásványianyag-tartalékokat.
 • Növeli az Intracelluláris (sejten belüli) hidratáltságot.
 • Stabilizálja és védi a sejteket.
 • Segít fenntartani a normális véráramlást és pH-t.
 • Kiüríti a hulladékokat, és megakadályozza felhalmozódásukat a sejtekben.
 • Mivel enyhén lúgos (7,5-8 pH) kémhatású, ezért meggátolja a szabad gyökök (nagy energiával rendelkező részecskék, amelyek károsítják a sejteket) képződését.
 • Készíthető belőle bármilyen étel, ital (pl.: tea, leves, főzelék), melybe vizet szoktak tenni. A hőhatás ellenére megtartja stabil szerkezetét, életenergiáját. Kiemeli az alapanyagok aromáját, segíti a tápanyagok, ásványi sók könnyebb felszívódását, növeli az eltarthatóságot.
 • Sportolás esetén biztosítja a gyorsabb izomregenerálódást és a technikai képességek jobb kihasználását, valamint csökkenti a sérülés esélyét.(Mit isznak az olimpiai bajnokok) 
 • Az intenzívebb veseműködés miatt gátolja a vesekőképződést.
 • Szépségápolást is támogatja, mivel lassítja az öregedési folyamatokat, a bőrgyógyászati panaszok csökkenhetnek.
 • Nagymértékben növekedik az anyatej termelése, ha az édesanya a szoptatás időszakában Pi-vizet fogyaszt.
 • "… folyamatos fogyasztásának a hatására a kezdeti fiziológiás zavarokat mutató vérkép – összetapadt vörös vértestek – folyamatosan egészségessé válik, és mintegy 40%-kal növekszik az oxigénszállító kapacitás!"
 • A növényápolás terén is pozitívak a tapasztalatok. Intenzívebb virágzás várható, 30%-kal több termést hoznak. Szoba-növényeink garantáltan meghálálják a Pi-vízzel való öntözést, a vágott virág is hosszabb ideig élvezhető.


A háztartási Pi-víztisztító készülék hátránya:

 

Az asztali pi víztisztító készülék hátránya, (bár akár előnye is lehet) az, hogy nem lehetett pult alá építeni. Így valakinek tetszeni fog (mivel a víztisztító készülék mutatós, jól néz ki), de lesz akinek nem fog elférni a konyhájába. Nekik javasoljuk a pult alá építhető MW-PI készülékeket.

A fizikai szennyeződések kiszűrésére használt kerámia előszűrőt időnként tisztítani kell, és ahol erősebben szennyezett a csapvíz ott gyakrabban kell lemosni.

Mivel a víztisztító készülék nincsen a vezetékes rendszerre kötve, ezért az utántöltést saját kezűleg kell megoldani, bár ezt mértük….kb. napi 30-60 másodperc.

Amennyiben elutazunk hosszabb távra (pl. 1 hét), úgy a készüléket szét kell szedni, majd mikor hazaérünk ismét összerakni. Másik megoldás, hogy magunkkal visszük, és bárhol készíthetünk friss tiszta pivizet magunknak….bár ez nem befolyásolja a fentieket.

 

A fordított ozmózis víztisztító készülék által készített, és a Pi-víztisztító készülék által készített viz összehasonlításának összegzése:


 

„A kínálat nagy, azonban nem az a fontos, hogy melyik a legjobb, hanem az, hogy melyik állítja elő az emberi szervezet számára leginkább megfelelő élő vizet!”

 

Ezt kiegészíteném azzal, hogy próbáljunk figyelni a fenntartási költségekre is. Ha a költségeket megnézzük, és mindenki kiszámolja magának, hogy palackozott vízre és üdítőkre mennyit költ egy évben, meglepően magas számok fognak kijönni, akár 100-120.000 Ft is/év, de lehet ennél sokkal több is...szokások kérdése.


Ebből a költségből számolható, hogy egy víztisztító berendezés ára az első évben megtérül, és onnan csak pénzt takarítunk meg vele.


Pl. a MAUNAWAI Pi-víztisztító készülékkel számolva a 2. évtől a tisztított szűrt pi-víz ára kb. 7,5 Ft/liter, míg a legolcsóbb ásványvizet is 28 Ft/liter áron lehet megvásárolni. Ekkor még nem beszéltünk a legolcsóbb palackosvíz minőségéről, a cipekedésről, és arról sem, hogy a Csendes-óceánon Európa méretű szemétsziget úszik!

 

Végezetül a döntés mindig a miénk.....csak dönteni kell!

Kívánok mindenkinek jó döntést!

 

igen_nem.jpg

 


 


A cikkhez felhasznált egyéb források:
www.vizbaratok.hu
www.palotapiviz.eoldal.hu
www.pivizforras.hu


viztisztito_a_tiszta_vizert.png

AZT HISZED TUDOD, MIT ISZOL?

Ismerd meg a 10 legsokkolóbb tényt a csapvizről. 10 tényt, amiről senki nem beszélt még neked (nem véletlenül). 10 tényt, amivel minden egészségtudatos családnak tisztában kell lennie.

Érdekel a 10 tény!

maunawai_premium_hater.png

MAUNAWAI®

PI-víztisztító készülékek

Egészéges PI-víz, 8 Ft/liter áron cipelés nélkül!

 

fb_kini_konyha_hu.jpg

 

fb_kini_reggel_hu.jpg

 


fb_kini_ital_hu.jpg

 

Tiszta víz főzéshez is

 


  

szennyezett-az-ivoviz-magyarorszag.jpg

Több mint 300 településen mintegy 800 ezer ember még mindig arzénes vizet iszik!

 

ikon_checklist.pngMire figyelj? 

Csekklista víztisztító- vásárláshoz

ikon_poharviz.pngAz élet víze

Tudj meg többet a PI
vízről!

  

Maunawai szurovizsgalati eredmenyek_2017_forma-1.jpg

 

Maunawai szűrővizsgálati eredmények

 

Rólunk mondták: 

 

Kedves Péter! Ozmózisos vízszűrőt jól ismerjük (6 éve), de gondoltuk kipróbáljuk a kevésbé ásványi anyag mentes pi-vizet. Nem csalódtunk, a családban az 1 főre eső víz mennyiség fogyasztása megnövekedett, gyerekek is szívesebben isznak vizet, pedig ők aztán azt se tudják mi a különbség a két víz között, egyszerűen csak jólesik nekik és kérik a vizet. Jómagam ugyanígy vagyok vele és elhatároztuk, hogy egy MW-PI-5 víztisztítóval lecseréljük a jelenlegi ozmózisos szűrőnket

György Levente - Budapest

Kedves Jancsik Péter! Ismételten megkeresem Önt, mivel lassan letelik az 1 év amióta megvásároltam a PIPrime K8 tipusú víztisztító készüléket. A készülék remek ,nem iszunk más vizet ( még a kutyánk is ezt issza ), nagyon érezzük a különbséget ha máshol kell vizet fogyasztanunk. Valahogy a testünk-lelkünk is más, bár jógázunk is de ez még jobb így. Levelemhez csatolom azt a szűrőcsere csomagot amit most meg szeretnék rendelni.

Takácsné Telek Erika - Hatvan

Nálunk az egész család csak ezt issza. Nem kell cipelni a vizet a boltból, mindig kéznél van a finom és egészséges víz. Csak ajánlani tudom a Maunawai-t.

Remete Ágnes - Budapest

Decemberben vásároltam egy pí-víztisztító készüléket,és ígértem, hogy januárban visszajelzek. Teljesen jól működik a készülék, a tisztított víz pedig kifejezetten finom, úgyhogy jó döntés volt, hogy megvettem

Budai Eszter - Budapest XVI.ker.

Köszönöm a gyorsaságot és a precizitást. Tegnap már meg is kaptam a csomagot hiánytalanul....

Nánási Imre - Dorog

 

 

Maunawai KINI_1_ hossztávú teszt.png

 

Maunawai KINI szűrőkancsó hosszútávú teszt

Az edzőm ajánlotta a pi-vizet. 25 kilót már fogytam, de maradt még rajtam pár kiló felesleg, ami sehogy se akart lemenni. A pi-víz rendbe tette az anyagcserémet, és csak 3 kiló választ el...

Kiss Tamás - Budapest

Ezúton is szeretném kifejezni megelégedésemet a készülék által tisztított viz minőségével kapcsolatosan. A tisztított vizzel főzök, az étel tartósabb, mint korábban a vezetékes vizzel készített volt. Családom minden tagja fogyasztja 2010. októbere óta. Örülök, hogy megvásároltam, ajánlottam ismerőseimnek is....

Bojtos Csabáné - Budapest IV.ker.

További vélemények a Maunawai víztisztítóról

Adószám: 23561441-2-42
Bankszámla: Raiffeisen Bank
12011739-01373191-00100002

SWIFT: UBRTHUHB
IBAN: HU62 1201 1739 0137 3191 0010 0002

info@piviztisztito.hu

Tel.: +36 30 379 0087

 maunawai_logo_hu.pngA GeoMag Water Kft. a Maunawai PI víztisztító készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója.

2462 Martonvásár, Szent László út 5.

 

Impresszum Adatvédelmi Tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek 

 Fizetési és Szállítási Feltételek I Elállási Jog I Vásárlók Jogai - Tájékoztató

Honlapkészítés