Aktívszenes csapszűrő - Konyha

csapszuro_felszerelve.jpgAz aktívszenes csapszűrőt bármely szabványos menettel ellátott csapra fel lehet csatlakoztatni, a perlátor eltávolítását követően.


Különlegessége az 5 lépcsős szűrőrendszer! Kis mérete ellenére hatékony szűrést biztosít a szemmel nem látható kórokozók, baktériumok, rozsda, klór, alga, stb. eltávolításával, gátolja a vízkőképződést. A felhelyezés szaktudást nem igényel. A csapszűrő útváltó kapcsolóval rendelkezik, így beállítható, hogy szűrt-tisztított vizet engedjünk, vagy szűrés nélkül haladjon át rajta a víz (pl. mosogatáshoz). A vízsugár mértéke is állítható

 

aktivuzsaenes_csapszuro_kulso_meretek.jpg 


 

 • Méretek: magasság - 100 mm, mélység - 60 mm, hossz: - 135 mm (részletek a képen)
 • Anyaga: ABS (ütésálló műanyag)
 • Teljesítmény (átfolyás): 2 liter/perc (1 bar hálózati víznyomáson)
 • Megengedett hálózati víznyomás: 1-4 bar
 • Maximális működési hőmérséklet: 45°C
 • Csaptelep csatlakozási méretek: 19.5mm, 20.5mm, 21.0mm, 22.0mm, 22.5mm vagy 23.5mm (6 féle méret/menet átalakító adapter egyikének alkalmazásával)
 • Szűrőbetét: 2 db tömítő"O" gyűrűvel rendelkezik
 • 2-állású útváltó kar: esőztető csapvíz, esőztető szűrt víz.
 • Súly: 360gr

 

aktivszenes_csapszuromeretek_2.jpg

 


 

Az Aktívszenes csapszűrő betétjének felépítése:

 

A szűrést több szűrőréteg végzi el. A szűrőbetét váza kerámia (elsődleges szűrőfelület), amelyen belül helyezkednek el a további szűrőrétegek.

 

Kerámia: Első szűrőlépcsőként feladata a nagyon finom részecskék és egyes mikro-organizmusok kiszűrése a vízből. 0,1 mikron finomságú pórusaival 50-szer hatékonyabb szűrést biztosít, mint a hagyományos mechanikai előszűrők (pl. 5 mikron polipropilén). Kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap, rozsda, és egyéb szuszpendált -nem oldódó- szilárd anyagok). Továbbá eltávolítja a vízből a 0,1 mikronnál nagyobb méretű baktériumokat, vírusokat és cisztákat.

 

Aktívszén: A kókuszhéjból előállított aktívszén végzi a másik fő szűrési funkciót a szűrőbetétben. Az aktívszén megköti a kellemetlen szag- és íz anyagokat. Az oldott szerves szennyező anyagok 98%-át, pl.: aromás szénhidrogének [fenolok, kőolajszármazékok (benzol)], szerves savak. Eltávolítja a vízből az oldott gázokat, a növény védőszereket (peszticideket), műtrágyaszármazékokat, és más vegyi anyagokat, oldószereket, mérgeket, valamint csökkenti a vastartalmat. Az aktívszén szűrőtöltet alkalmas klór, valamint a trihalometánok és a trihaloetilén eltávolítására, melyek a hálózati víz klórozása miatt mindig jelen vannak, és gyakran a bőrirritációt, kellemetlen kiütéseket okozhatnak az arra érzékenyeknél.

 

Kalcium-szulfát: A kalcium-szulfátot önmagában is alkalmazzák a klór és a kloroform kiszűrésére. A csapszűrőben az aktívszén szűrőhatását egészíti ki.

 

Biokerámia energetizáló golyók: Az infravörös hullámokat kibocsátó biokerámia golyók energiával töltik fel a vízmolekulákat.

 

Ásványi golyók: Az ásványi golyók enyhén megemelik a víz pH értékét, azt lúgos irányba tolják el.

 

Polipropilén párna és rozsdamentes acélháló: Mechanikai szűrőrétegek. Megakadályozzák, hogy töltetrészecskék távozzanak a szűrőbetétből a vízbe.

 

 1. A csapszűrő nem alkalmas a közegészségügyi határértéket többszörösen meghalaldó nagyon magas koncentrációjú szennyezőanyagok kiszűrésére - ilyen esetben kérje külön ajánlatunkat itt>>

 

 


 

 • A mai kutatások azt is bizonyítják, hogy megköti a vírusokat és a baktériumokat is, sőt a baktériumok termelte mérgeket a belekben (vagy fordítva).
 • Megköti a permetszerek, gyomirtók mérgeit, idegen hormonokat, sőt még a radioaktív anyagok egy részét is, valamint orvosságok, ideggyógyszerek, fogamzásgátlók maradékát is.
 • Az utóbbi tíz évben csak angolul 500 tanulmány jelent meg 10 000 tudományos referenciával ezzel kapcsolatosan.
 • A legújabb kutatások a vese megtisztítását és ösztönzését is igazolják

 

Bővebben az aktív szén hatásairól itt tudsz olvasni>>>

 A csomag tartalma:

 

 • 1 db csapszűrő szűrőbetéttel,
 • tömítőgyűrűk, csatlakozó idomok, amelyek megkönnyítik a bekötést a legtöbb konyhai vagy fürdőszobai csapokhoz, szerelő "kulcs", a lemosható kerámia szűrő karbantartásához finomcsiszolóvászon.
 • különböző csatlakozó idomok, amelyek megkönnyítik a bekötést bármilyen konyhai vagy fürdőszobai csaphoz.


Felszerelése nagyon egyszerű, a vízcsap perlátorának eltávolítása után - az adapterek segítségével - a szűrőt fel kell tekerni a csaptelep végére. 

 

A csapszűrő nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek kezelésére.


Az Aktívszenes csapszűrő karbantartása:

 

A kerámia szűrőbetét külső felületének rendszeres tisztítása a csapvíz szennyezettségétől függően szükséges:

 

 • Folyóvíz alatt óvatosan tisztítsa meg az elszíneződött elsárgult vagy bebarnult kerámia szűrőfelületet a csomagban található  finom vizes csiszolópapírral.
 • Az elszíneződés/koszolódás mértéke látható a szűrőház átlátszó kupakján keresztül.
 • Ha a szűrőbetét elhasználódott és már nem szűr hatékonyan, a szűrőház kupakját lecsavarva cserélje ki a szűrőbetét 

 

aktívszenes_csapszuro_egyszeru_szurocsere.jpgaktívszenes_csapszuro_szurobetet_uj_es_hasznalt.jpg


A szűrőbetétet kapacitása: az Aktívszenes csapszűrő maximum 1800 liter víz szűrésére képes, ezt követően szűrőbetétet cserélni kell.


Javasolt szűrőcsere intervallum: maximum ½ évente vagy a szűrőbetét telítődését követően, illetve amelyik előbb következik be. Az aktívszenes csapszűrő szűrőbetétjének élettartama függ a csapvíz minőségétől (összetételétől és szennyezettségétől), illetve a szűrőn áthaladó víz mennyiségétől is.

 


 

 

 
 
 

Kérdésed van az egészséges ivóvízzel kapcsolatban? 
Tudj meg minden fontos információt arról, hogy mennyire fontos egészséged fenntartásához a tiszta víz. Olvasd cikkeinket, életmód tanácsainkat. 

Keresztnév *

Email *

 

 


  

GARANCIA_LOGO_2.jpg


 


 

Maunawai_keszulekek.jpg

 


 

Zuhanyszűrő fej KDF töltettel

 

MW_zuhanyszuro_es_szurobetet.png

 


 

Ezüst-ion zuhanyszűrők

 

piviztisztito_ezustion_zuhanyfejek.jpg

 


 

Spirit Zuhanyszűrő - KDF+aktívszén+kalcium-szulfit betéttel


zuhanyszuro_spirit_KDF_2.png


  

Fémházas zuhanyszűrő - KDF+Aktívszén

 

ffemhazas_zuhanyszuro.png

  

Rólunk mondták: 

 

Decemberben vásároltam egy pí-víztisztító készüléket,és ígértem, hogy januárban visszajelzek. Teljesen jól működik a készülék, a tisztított víz pedig kifejezetten finom, úgyhogy jó döntés volt, hogy megvettem

Budai Eszter - Budapest XVI.ker.

Tisztelt Jancsik Péter! Szükségem lenne még egy készülékre. 2 éve Floridában használok egyet. Nagyobbik fiam rendelte és küldte ki nekem. A nyarat otthon fogjuk tölteni és ott is szeretném Maunawai vizet fogyasztani.

Hegyi Katalin. SUNRISE, F.L. USA.

Harmadik hete, hogy nem vásárolunk ásványvizet. Ez kb. 15000 Ft megtakarítást jelentett. Napi 6 palack Szentkirályi 120 Ft / palack átlagárral számolva. Nyáron ennek a mennyiségnek a duplája is elfogyott. Arról nem is beszélve, hogy a bevásárlások alkalmával nem kell ezt a vízmennyiséget hazacipelni. Az összes ásványvíznek van egy jellemző íze, ami alapján nem tudnám beazonosítani őket, de mellékízük van. A csapvíz íze mindig változó. A fogyasztása néha egy kis mellékízzel, néha meg kifejezetten kellemetlen ízzel párosul. Azt, hogy mit szűrt ki a készülék a csapvízből három hét alatt, a csatolt kép szemlélteti. A kicsomagolt kerámia szűrő felülete hófehér volt. Mára a szennyeződés egy összefüggő sárgás bevonatot képez. A Pí viz a semleges ízével kifejezetten finom, a fogyasztása kellemes. A készülék beüzemelése a szállítás napján megtörtént. Azóta a gyerekek minden nap ezt viszik az iskolába. A feleségem és én is ezt fogyasztjuk a munkahelyünkön. Gondolkodunk nagyobb, 1 literes műanyag flakonok vásárlásán. Különösebb élettani hatását nem tapasztaltunk idáig. Bár a 16 éves fiam azt mondja, hogy az órákon jobban tud koncentrálni és aktívabban vesz részt rajtuk. Ezt már több tanár is észre vette. Néhány barátunk is fogyasztott a vízből. Mindenki finom ízűnek tartotta. Édesanyám két éve használ egy másik típusú nem Pí víz szűrő készüléket. Neki is jobban ízlik a mi vizünk. Azt mondja, hogy nincsen mellékíze, mint az ő tisztított vizüknek. Röviden ennyi a tapasztalatunk, elmondhatom, hogy a vásárlást nem bántuk meg. A vizet szívesen isszuk, az íze kellemes. A készülék 7-8 hónap alatt vissza hozza az árát és biztosak lehetünk abban, hogy az így fogyasztott élő víz egészségesebb, mint az idáig használtak.

Garamszegi József - Budapest Maunawai Tritán palack - BPA mentes

  Tritan_palack.png

 


 

Maunawai PI víztisztító kancsó

 

maunawai_pi_kancsó_KINI.png 

 


 

Maunawai NUI - irodai PI víztisztító

Nui_fekete_mw.jpg

 


 

Maunawai PI-Prime K2 üvegtartályos

víztisztító

maunawai_K2_üveg_zuhanyszurovel.png

 


 

Maunawai üvegtartály

Élet-virága motívummal

 

GlasmitLogodruck_Blume.jpg 


 

ikon_checklist.pngMire figyelj


Csekklista víztisztító- vásárláshoz >>>

 


  

ikon_poharviz.png

Az élet víze      

Információk a

PI vízről >>>

 


 

Adószám: 23561441-2-43
Bankszámla: Raiffeisen Bank
12011739-01373191-00100002

SWIFT: UBRTHUHB
IBAN: HU62 1201 1739 0137 3191 0010 0002

jancsik.peter@piviztisztito.hu

Tel.: 06 20 447 1677

 maunawai_logo_hu.pngA GeoMag Water Kft. a Maunawai PI víztisztító készülék kizárólagos magyarországi forgalmazója

 

Impresszum Adatvédelmi Tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek 

 Fizetési és Szállítási Feltételek I Elállási Jog I Vásárlók Jogai - Tájékoztató

Honlapkészítés